Serbest çalışan her avukatın meslek hayatında çıta atlamasını sağlayacak kupon davalar olur. Kimisinin karşısına bu tür işler mesleğin başında gelirken, kimisine 10 yıl sonra gelir. Bu biraz da sizin şansınıza ve azminize kalmış.

Kupon davanın kimden geleceğini asla bilemezsiniz. Gariban bir müvekkilin işini takip ederek dahi yüzbinlerce lira kazanmanız mümkün. Örneğin ölümlü bir iş yada trafik kazasında ölen kişinin yakınları adına açacağınız destekten yoksun kalma tazminatı davası, veya 15-20 yıldır çalıştıkları işten çıkarılmış /ayrılmış bir işçi grubunun, ihbar, kıdem, fazla mesai ve benzeri alacaklarına ilişkin davalarından alacağınız vekalet ücretleri sizi ihya eder. (Her biri 15 yıl çalışmış 20 kişilik bir işçi grubu için, her bir işçi lehine 80.000 TL hükmedilse ve sözleşme vekalet ücretiniz %15 olsa, herbirinden sözleşme vekalet ücreti, dava vekalet ücreti ve icra vekalet ücreti olmak üzere elinize geçecek tutar, 20 kişi için yaklaşık (12.000 + 8800 + 2500) x20 = 470.000 TL olacaktır.

Özetle insanları kılık kıyafetlerine ve maddi durumlarına göre sınıflandırmadan, "bundan iş gelmez" diye düşünmeyip, kartınızı verin.. Belki kendisinin olmaz ama bir yakınının güzel bir işini alabilirsiniz.