Hukukta başarılı olabilmenin en önemli yollarından biri de her insanı tanımak ve yakın ilişkiler kurmakla bağlantılı. Peki, ileri taşımak ve fark yaratmak için ne gerekli? Elbette İngilizce!

Yurt dışı ortaklı şirketler

Günümüzde Türkiye’de neredeyse her firmanın yurt dışı bağlantılı işleri veya yabancı ortakları bulunuyor. Hukuki süreçte anlaşmaları takip edecek ve firmayı doğru yönlendirecek bir avukata ihtiyaç duymaları da kaçınılmaz. Bu durumda firmaların ileri düzeyde İngilizce bilen avukat arayışları başlıyor. Her iki tarafla da doğru iletişimi kurabilecek ve hukuki süreçte başarılı bir köprü oluşturabilecek avukatların en az ana dilleri gibi İngilizceye hakim olmaları gerekiyor.

Türkiye’ye yabancı şirketlerin ilgisi büyük

Türkiye son yıllarda yabancı şirketler tarafından yadsınamaz bir ilgi ile karşı karşıya. Gittikçe çoğalan yabancı şirketler, işlerini doğru bir şekilde yürütebilmeleri için hukuki süreçte sürekli yanlarında olacak İngilizce konuşan avukatlara ihtiyaç duyuyorlar. Bunun mümkün olması için de işe aldıkları yerel avukatların İngilizcede başarılı olması gerekiyor. Güçlü iletişim kurabilmenin yanında, hukuksal alanda da İngilizce hukuk terminolojisine hakimiyetlerini kanıtlamaları gerekiyor. Yalnızca iyi İngilizce konuşarak bir şirketi hukuki alanda temsil etmek oldukça zor ama İngilizcenin hukuktaki terminolojisine hakim bir avukatın tüm işleri başarıyla teslim alıp, takip edeceğine dair bir şüphe bulunmuyor.

Hukuksal problemlere profesyonel çözümler

Ülkemizdeki yabancı firmaların, hukuksal problemlerinde mutlaka merkez ofislerle iletişime geçilerek hareket ediliyor. Vakit kaybını tamamen ortadan kaldırmak isteyen firmalar doğal olarak tercüman yerine, İngilizce bilen ve hukuk terimlerine hakim bir avukat arıyor. Böylece aracılara ihtiyaç duymadan avukat ile direkt iletişime geçiliyor ve doğru adımlar atılıyor. Sonuç olarak vakit kaybı da ortadan kalkıyor ve kolay bir şekilde sorun çözülüyor.