EFT yoluyla yapılan havalelerin aynı gün çekilmesi durumunda aynı gün çekme komisyonu alan bankalar hem para gönderenleri hem de para çekenleri kızdırdı. Şikayetvar’ın haberine göre; bir başka bankadan gönderilen EFT’lerin bankada en az bir gün bekletilmesi gerekiyor. Parayı beklemeden çeken vatandaşlardan ise değişen oranlarda komisyon alınıyor. EFT gönderen de çeken de para ödüyor.

Hesabınıza gelen EFT’yi aynı gün çekmeniz durumunda belli bir ücret ödemek zorunda olduğunuzu biliyor muydunuz? Verdikleri hizmetlere karşılık çeşitli komisyon ve ücret alan bankalar şimdi de gelen EFT’lerin aynı gün çekilmesi durumunda komisyon alıyor. Bu ücret gönderilen paraya göre de değişiyor. Müşteri bankaya komisyon ödemek istemiyorsa paranın en az 1 gün hesapta kalması gerekiyor. Para gönderenlerden alınan EFT masrafına bir de EFT çekim ücreti alınınca şikayetler gecikmedi. Hesaplarına gelen parayı aynı gün çekmek isteyen vatandaşlar bankalara ödedikleri bu ücreti Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle şöyle eleştirdiler:


Para Çekmek İçin Acele Etmeyin

“Başka bir şehirdeki ablamın hesabına para gönderdim. Ben başka bir banka ile çalıştığı için  kardeşimin hesabına EFT yaptım. Ablam hesabına gönderdiğim 1.000 TL’yi çekmek için bankaya gittiğinde parayı EFT’nin gerçekleştiği günde  çekmek istediği için 50 TL kesinti yapacaklarını söylemişler ve kesintiyi  yapmışlar da. O parayla ablam borcunu yatıracaktı.”

 
“Hafta Sonu Para Göndermeyin”

“Cuma günü hesabıma EFT olarak gelen 2.700TL tutarındaki parayı aynı gün çekmem durumunda benden 31.5TL masraf aldılar. Nedenini sorduğum da ertesi gün çekersem benden masraf denilen parayı almayacaklarını söylediler. Ertesi gün cumartesi yani ben paramı pazartesi çekebileceğim. Bu durumda banka benim 2.700 TL’mi 3 gün işletecek ve bana faiz vermeyecek. Tabi cuma günü acil bir ödemem olduğundan 31.5 liralık masrafı ödeyerek paramı çekebildim. İnanın o paranın kuruşuna bile ihtiyacım vardı.”

 
Çift EFT Ücreti

“Banka babama gönderdiğim parayı çekerken, EFT aynı gün içinde yapıldığı için 32 TL komisyon masrafı almıştır. Hesapta 1 gün kalması durumunda bu masrafın alınmayacağı bildirilmiştir. Bunun hukuki dayanağı nedir?Ayrıca ben başka bankadan EFT yapıyorum ve gönderdiğim bankaya EFT ücreti ödüyorum”


www.sikayetvar.com