Amaçlar ve kişisel değerlerin dış dünya tarafından algılanması bu yolla gerçekleşir. Profesyonel bir izlenim bırakma arayışındaki avukatların unutmaması gereken en önemli nokta: Bilgi ve becerinin yerini hiçbir şeyin dolduramayacağıdır. Ancak, zayıf imaj ve düşüncesiz davranışlar özene bezene yarattığınız saygınlığa ya da yolun başındaki kariyerinize büyük zarar verecektir.

Özenli görünmek, kendi ayakları üzerinde durabilmek, yeri geldiğinde ne söyleyeceğini bilmek, işle ilgili bütün sorunları öz güvenle ele alabilmek, profesyonel damgasının size vurulabilmesi için gereken özelliklerdir. Çünkü insanlar söylenene değil, gördüklerine inanırlar. 

İnsanlara güven vermek, o işi başarabileceğinize inanmalarını sağlamak ve onları doğru adreste olduklarına ikna etmektir. İnsanların size inanmalarını kolaylaştırırsanız, mesleki başarı yolunda önünüze pek az engel çıkacaktır.

Profesyonel davranış özünde şunlara dayalıdır:

* Ahlaki ve iş bitiricilik açılarından belli standartlara sahip olmak

* Ustalığa dair garanti verebilmek

* Bilgi birikimine sahip olmak

* Kapsamlı bir eğitim almış olmak

Profesyonel Bir İzlenime Gereksinim Var Çünkü;

* Nitelikli ve becerikli birçok avukat, kendilerini ve fikirlerini yetersiz bir biçimde sergilediği için fark edilmiyor ya da hak ettiği değeri bulamıyor.

* Birçok avukat iş etiketi, şirket kültürü ve politikasına dikkat etmiyor. İş hayatında ara sıra karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için pek az çaba sarf ediyor.

* Kişisel tarzın gücü küçümseniyor. Kişisel imajın yarattığı ilk izlenimin ve insanlarda bıraktığı ilk etkinin önemi değerini bulmuyor.

* İş hayatında sağlam ilişkiler kurabilme, ikna gücü, diyalog ve müzakere becerileri giderek daha fazla önem kazanıyor.

Artık iş hayatında emin adımlarla sürekli bir üst basamağa çıkılan kariyer planlamak mümkün değil. Büyük ekonomik bunalımlar, iflas eden şirketler ve geniş ölçekte emek bolluğu, hayat boyu sürecek bir iş bulma garantisinin kalmadığını göstermekte. Bu nedenle, fark edilmek için yeni tekniklere ihtiyaç var. 

Yarattığınız izlenimi kontrol edebilmek iş hayatının erken safhalarında öğrenilmesi gereken bir beceridir. Kariyerinizin başında dünyayla karşılaşmaya hazırlanmak için görüntü ve davranışları bilinçli bir biçimde belirlemeli ve yönlendirmelisiniz. İş dünyası mesleki bir izlenim bırakmaya elverişli fırsatlarla doludur. İş arkadaşlarınız, müvekkiller, çalıştığınız şirketler, iş görüşmesi yaptığınız insanlar sizin her günkü izleyicilerinizdir. İş hayatı her gün çıktığınız bir sahnedir. Sahneye çıkarken göstereceğiniz özen takipçilerinizin ve hayranlarınızın sayısını arttıracaktır.

İmaj ve Görünüm

Gündelik işleri halletmek ve sorumlulukları yerine getirmek mesleki açıdan bıraktığınız izlenimin sadece %10’una denk gelir. Asıl mesele imajınız ve nasıl göründüğünüzdür. Özellikle ilk izlenimde görünümün payı çok büyüktür. Bu yüzden, ilk görüşmenizin her saniyesini tasarlamanız ve insanlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağınızı bilmeniz gerekir.

Giyiminiz

Giyim kuşama dikkat etmek insanların sizi ciddiye almasını sağlamanın yollarından biridir. Dış görünümünüze gösterdiğiniz özen yaptığınız işe ve çalıştığınız ortama uygun olmalıdır. Eğer üst düzey bir görevdeyseniz, her zaman iyi giyinin. Ne kadar üst düzeydeyseniz hep şık görünmek o derece önemlidir. Kendiniz için çalışıyorsanız asla kötü giyinmeyin. Başarılı insan imajı yaratmak için her zaman kaliteli kıyafetler giymelisiniz. Bunun sonucunda, karşılığını fazlasıyla alacaksınız.