Yargıtay dosya sorgulama işleminizi şifresiz olarak da E-Devlet şifresi ile de yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine gidip cuzi bir ücret ödeyerek alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre ile de yargıtay dosyası sorgulama işleminiz gibi birçok işlemi yapabilirsiniz.

Şifresiz Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Şifresiz yargıtay dosya sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sekmede bazı bilgilerinizi girerek işleminizi yapabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak il adını ve mahkeme türünü seçiniz.

yargıtaydosyasorgulama

Ardından önünüzdeki ekranda mahkeme, mahkeme esas no, mahkeme karar no, savcılık esas no butonlarını doldurunuz.

yargıtaydosyasorgulama1

Girmiş olduğunuz bilgileri kontrol ediniz ve ardından “Mahkeme Sorgula” butonuna tıklayınız.

yargıtaydosyasorgulama2

Bu şekilde yargıtay dosya sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Davanız ile ilgili dosyalara erişebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi ile Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet şifresi ile yargıtay dosya sorgulama işleminiz için yazının sonunda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” başlıklı E-Devlet sistemi üzerinde “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

edevletyargıtaydosyasorgulama

Kimliğinizi doğrulamak için bazı bilgileri girmeniz gerekecektir. Gireceğiniz bilgiler dikkate alınarak yargıtay dosya sorgulama işleminiz yapılacaktır. Bunun için öncelikle T.C. kimlik numaranızı giriniz. Ardından size ait olan E-Devlet şifresini giriniz. E-Devlet şifresinin sizin için alınmış olması önemlidir.

E-Devlet

 

Girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz. Kontrol ettikten sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

 

Adsız111

E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifreniz ile yargıtay dosya sorgulama işleminizi tamamlamış bulunmaktasınız.



sorgulama.net