Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından yürütülen "Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitelerin Artırılması" projesi kapsamında, hakim ve cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanlarına sağlıklı yaşam ve beslenme konularında hizmet verebilmek için İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce diyetisyen görevlendirildi.

Haftada bir gün görevlendirilen diyetisyenler, büroya başvuran yargı mensubu ve çalışanlarına, sağlıklı beslenme eğitimi ve obeziteyle mücadelede danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Bu kapsamda çok sayıda çalışan, zayıflamak için adliyeye gelen diyetisyene başvurdu. Diyetisyenler, boy ve kilo ölçümü yapılan çalışanların günlük yeme alışkanlıklarını öğrenerek, kan tahlili sonuçlarına, cinsiyete ve yaşa göre "kişiye özel" diyet listesi hazırladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliyede yaşam kalitesinin artırılması amacıyla sağlıklı yaşam yürüyüşleri, sigarayla mücadele çalışmaları, iş sağlığı açısından çalışma ortam düzenlemeleri ve hareketli hayata destek için birçok kampanya ve etkinlik yürütüldüğünü belirtti.

Bu uygulamanın da sağlıklı yaşam için yürütülen çalışmaların parçası olduğunu kaydeden Yeldan, şöyle devam etti:

"Ofis çalışanlarının genel sorunu olan uzun süre oturarak çalışma sonucu oluşan kilo ve şekil bozukluğu problemlerinin, adliyede hizmet vermeye başlayan diyetisyen hekim sayesinde önemli ölçüde azalacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede yemekhanemizde bir diyet büfenin oluşturulmasını da planlıyoruz. Bunların yanı sıra fiziksel aktiviteleri hayatımızın bir parçası haline getirme gayretindeyiz."

Adliyede görevlendirilen diyetisyenlerden Eda Buz da diyet yapan kişinin mutlaka 3 öğün yemesi, poğaça, simit veya sağlıksız atıştırmalıklar yerine sebze meyve ağırlıklı beslenmesi gerektiğini bildirdi.