Kan kanseri teşhisi konulan avukata uygun ilik bulmak için meslektaşları ve adliye alışanları seferberlik ilan etti. Adliyede açılan stantta herkes kan vermek için yarışıyor. Kanları da hemşire eşi alıyor. Ancak kit yetersizliği nedeniyle günde ortalama 10 kan örneği incelenebiliyor. Antalya'da avukatlık yapan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Özgür Özkan'a (40), bir yıl önce kan kanseri teşhisi kondu. Hemen tedavisine başlanan avukat, iyileşmeye başladı. Ailesi kötü günlerin geride kaldığına sevinirken hastalık nüksetti. Hastalığı hızla ilerleyen Özkan'ın ilik nakli olması gerekiyordu. Bunun üzerine adeta seferberlik başlatan meslektaşları, Antalya Adliyesi'ndeki avukatlar odasına kan alma standı kurdu. Baroya kayıtlı avukatlar da kan vermek için sıraya girdi. Antalya Kan Bankası, Antalya Yardım Gönüllüleri ve adliye çalışanları da uygun ilik bulmak için alarma geçti. 

TEK SORUN KİT YETERSİZLİĞİ 
Kan kanseri Mehmet Özgür Özkan'a uygun iliğin bulunması için en çok hemşire olan eşi Sevgi Özkan çalışıyor. Hastanede özel bir odada tutulan eşine uygun iliğin bulunması için her gün ortalama 50 avukattan kan örneği alan Sevgi Özkan, "Uygun ilik bulunursa kurtulacak. Ama zamana karşı yarışıyoruz. Bu nedenle her gün aldığımız kanları İstanbul'a Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderiyoruz. Şimdiye kadar 300 kan örneği gönderdik. Ancak orada da kit yetersizliği nedeniyle günde ortalama 10 kan örneği incelenebiliyor. Sivil toplum kuruluşlarından da destek alarak fazla kit bulup daha fazla inceleme yapılması için çalışıyoruz" dedi. Avukat Mehmet Özgür Özkan'a destek olmak için seferber olan Antalya Adliyesi çalışanlarından Yasemin Öztürk ise, "Ben aynı zamanda Antalya Kan Bankası Gönüllüleri üyesiyim. Biz adliye çalışanları kan örneklerimizi vererek uygun iliğin bulunması için çalışıyoruz" diye konuşuyor. 

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Mehmet Özgür Özkan'a uygun ilik bulunması için 35 bin üyeli Antalya Kan Bankası ve Antalya Yardım Gönüllüleri de seferber oldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ilik kampanyası başlatan Kan Bankası Gönüllüleri, "Gerekirse kampanyayı tüm Türkiye'ye yayarız" diyor. 

HASTALIK NÜKSETTİ
Avukat Mehmet Özgür Özkan'a bir yıl önce kanser teşhisi konulmuştu. Genç avukat hastalığı yendi ancak kısa süre önce hastalık tekrar etti. Kan verme seferberliğine, Antalya Kan Bankası ile Antalya Yardım Gönüllüleri de destek veriyor. 

(Kaynak: Sabah)