ZONGULDAK - Geçen yıl 21 Nisan'da meydana gelen olayda A.A., iddiaya göre yüksekten düşerek yaralanan arkadaşının hastanede çekilen filmlerinin, olayın adli vaka olduğu gerekçesiyle kendilerine verilmemesine tepki gösterdi. A.A., "Hangi dangalak adli vaka yapmış, serseri mi nedir" ve "Burada adam gibi adam yok, adam gibi adam olsa öldürürüm" diye bağırarak acil serviste görevli doktor Mehmet Birol Ilgın'a hakaret ve tehditte bulundu. Doktor Ilgın'ın şikayeti üzerine A.A. hakkında, 'hakaret' ve 'tehdit' iddiasıyla dava açıldı.

2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan A.A. savunmasında, yüksekten düşen arkadaşının iki kolunun kırıldığını, ancak hastanede 4.5 saat bekledikten sonra gelen uzman doktorun kemiklerin soğuduğunu belirterek ameliyat yapmak istediğini söyledi. A.A., başka bir hastaneye gideceklerini söyleyerek istedikleri röntgen filmlerinin, olayın adli vaka olduğu gerekçesiyle verilmemesi üzerine tepki gösterdiğini, hakaret etmediğini iddia etti.

Mehkeme heyeti, kamu görevlisine hakaret ve tehditte bulunduğu kanaatine vardığı sanık A.A.'ya her iki suçtan toplam 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


DHA - Gürkay GÜNDOĞAN