20 Şubat’ta Atar’dan alınan kan örnekleri Ankara’daki Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı’na gönderilerek incelendi. Tetkiklerde Atar’ın kamuoyunda ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi. Yoğun bakıma alınan Mustafa Atar, önceki gün  yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, “Hastamızı çoklu organ yetmezliği ve sepsise ve akciğer yetmezliğine bağlı olarak kaybettik” açıklaması yaptı.

‘BASİT BİR GRİP, GEÇER’
Bu arada Atar’ın üniversite hastanesinden önce, 14 Şubat’ta özel bir hastaneye başvurduğu ve burada boğaz enfeksiyonuyla ilgili tedavi gördüğü ortaya çıktı. Özel hastanede kendilerine ‘Basit bir gribal enfeksiyon, iğne ve ilaç tedavisiyle iyileşir’ denildiğini söyleyen Atar’ın dayısı Kurban Çelik, “Ölüm sebebini belirten dosya elimize geçince hukuki süreci başlatacağız” dedi.

‘2 ŞÜPHELİ HASTA DAHA’
Sivas’ta 2 kişinin daha Domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü bildirilirken, sağlık bakanlığı yetkilileri, “Türkiye geneli için bir şey söylemek için erken” dedi.

Sadece Türkiye’de 600’den  çok ölüm
BİR solunum hastalığı olan domuz gribi, Türkiye’de ilk kez Mayıs 2009’da ABD’den İstanbul’a gelen bir turistte tespit edilmişti. Hastalık solunum yoluyla domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Hastalık, Türkiye’de 36’sı hamile 600’den fazla, ABD’de 6 bin 880 kişi, dünya genelinde ise 12 bin 799 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.