Buna göre İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa), Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin bir kısmı Avcılar Kampüsü’ne taşınacak.

Toplantıya 3 fakültenin dekanı katıldı. Karar süreçlerinde öğrenciler ve öğretim görevlileri yer almadı. Bu nedenle öğrenciler ve akademisyenler yönetimin aldığı karara tepki gösterirken bir grup öğrenci imza kampanyası başlattı.

EĞİTİM AKSAYACAK

İÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu, kararın olumsuz sonuçlar doğuracağını ileri sürdü. Solakoğlu, “Yaklaşık 4 bin 500 öğrenci Avcılar’a taşınacak. Bunun gerek eğitim, gerek hasta hizmeti, gerekse de uzmanlık eğitimi açısından çok sakıncalı olacağını düşünüyoruz. Öğrenciler 08.00-09.00 arası Avcılar’da 10.30-12.00 arası hastanede öğleden sonra tekrar Avcılar’a gitmek zorunda kalacak. Düşünülmeden alınmış bir karar” diye konuştu.

KAPASİTESİ YETMEZ

İÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel de “Anabilim dallarının hasta hizmetinden koparılması, temel bilimlerle ilgili hasta hizmetinin çökmesi anlamına gelecek. Ayrıca Avcılar yerleşkesinde 4 bin 500 civarında öğrenciyi içine alacak kapasitede bir bina bulunmuyor” şeklinde devam etti. (Bugün)