Kene ısırmasından kaynaklanan Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı sebebiyle 3 ilde 5 kişi hayatını kaybetti.
Kastamonu şehir merkezinden Saim Şen (53), Azdavay ilçesinden Nigar Orman (48) ve İhsangazi ilçesinden Ayşe Ortaacar (41), KKKA hastalığı teşhisiyle kaldırıldıkları Ankara Numune Hastanesi'nde birer gün arayla hayatlarını kaybetti.

Tokat Niksar'da çobanlık yapan Ercan K. (27) ile Çorum Uğurludağ'da çiftçilikle uğraşan Yücel Akbulut (49) da keneden dolayı kaldırıldıkları hastanede vefat etti.

Kastamonu kent merkezinden Saim Şen (53), Azdavay ilçesinden Nigar Orman (48) ve İhsangazi ilçesinden Ayşe Ortaacar'ın (41) Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle kaldırıldıkları Ankara Numune Hastanesi'nde birer gün arayla hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Üç vatandaşımızı KKKA hastalığından kaybetmiş durumdayız. Epey de hastanede tedavi altına olan vatandaşımız var. Bir kısmı olumsuz teşhisle taburcu edildi, bir kısmı tedavi edilerek taburcu edildi. Bir kısmı da olumlu teşhisle hastanede yatıyor.'' diye konuştu.

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesinde yaşayan Ercan K.'nin (27) göbeğine, 18 gün önce Reşadiye ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yaparken kene yapıştığı öğrenildi. keneyi kendisi kopartığı belirtilen Ercan K.'nin, rahatsızlandıktan sonra Niksar Devlet Hastanesi'ne, oradan da Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

Ercan K.'nin, durumunun ağırlaşması üzerine, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Ercan K. burada hayatını kaybetti. Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Küçükerikli köyünde yaşayan Yücel Akbulut'un (49) bacağına tarlada çalıştığı esnada kene yapıştı. keneyi çıkartmadan Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akbulut, kenenin çıkartılmasının ardından Ankara'ya sevk edildi. Yapılan müdahalelere rağmen Akbulut kurtarılamadı.

DÜNYA BÜLTENİ