MEHMET KURU

Eskişehir'de 17 yaşındaki G.E.'ye veresiye sigara satan market sahibi B.T., 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Konuyla ilgili kamu davası, genç kızın ailesinin şikayeti üzerine açıldı.

Davayı karara bağlayan Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi, market sahibi kadını, 'sağlık için tehlikeli madde temininden' suçlu buldu. B.T.'ye verilen 6 ay hapis cezası önce 5 aya indirildi, sonra denetimli serbestlik kapsamına alındı.

18 yaşından küçüklere sigara satışıyla ilgili emsal teşkil edecek olay, 12 Temmuz günü Şeker Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre lise öğrencisi G.E. (17) İsmail Gaspıralı Sokak'ta B.T.'nin işlettiği markete gitti. Parası olmadığı için veresiye 1 paket sigara istedi. Market sahibi de genç kıza istediğini verdi. Daha sonra baba H.E., kızını sigara içerken gördü ve nereden aldığını araştırdı. Ardından market sahibi hakkında polise şikayette bulundu. Konu savcılığa intikal etti. Eskişehir Sulh Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Tarafları dinleyen mahkeme, ikinci celsede davayı karara bağladı. 18 yaşından küçük olan G.E.'ye veresiye sigara satan market sahibi B.T., 'sağlığa zararlı madde temini' suçundan 6 ay hapse çarptırıldı. Ceza önce 5 aya indirildi, ardından 5 yıl süreyle denetimli serbestlik kapsamına alındı. Şahıs, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlerse bu cezayı da çekecek. Mağdur avukatı Emre Kurtoğlu, kararın olumlu ve yerinde olduğunu, insanlar üzerinde caydırıcılık oluşturduğunu söyledi. Hükmün emsal teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.