Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, soruşturmaların, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş görevlendirilerek başlatıldığı bildirildi.
Akşam gazetesinin haberine göre, hazırlıkların ardından operasyonun yapılacağı anjiyo ünitesine alınan hastayı uyutması için anestezi doktor asistanı Ali Haspolat çağrıldı. Ancak Haspolat, hastanın yarım saat önce iki-üç bardak su içtiğini öğrenince bir süre beklenmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada operasyon için odaya giren Türkmen, hastanın neden uyutulmadığını sordu. Haspolat, "Su içtiği için uyutamam" yanıtını verince tartıma çıktı. Bunun üzerine Türkmen hastayı uyutmayan asistanı odadan kovdu. Haspolat direnince önce asistanın boğazını sıkıp yere düşüren Türkmen, ardından da vurmak için üzerine atladı. Gürültü üzerine görevliler kapıyı açınca Türkmen, "Bana nasıl saldırırsın" diyerek Haspolat'ın üzerinden kalktı. Vücudunun çeşitli yerlerinde izler oluşan Haspolat, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine giderek 5 gün iş görmezlik raporu, 7 gün de psikolojisi bozulduğu için rapor aldı.

-MENENJİTE FARANJİT TEŞHİSİ-

Cennet Yılmaz, 7 Aralık Çarşamba günü Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne götürülmüştü. Hastanede Yılmaz'ı muayene eden çocuk doktoru "faranjit" teşhisi koyarak, şurup ve antibiyotik vermişti. İddialara göre, ilaçlarını kullanan Yılmaz, Cuma günü fenalaşınca gelen 112 ekibi Yılmaz'ı muayene etti ve en kısa sürede hastaneye götürülmesi gerektiğini söyleyerek evden ayrıldı. Ailesinin Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu Yılmaz'a ileri derece menenjit teşhisi konuldu ve yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle tekrar Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Denizli'deki hastanelerde yoğun bakım servislerinde yer olmadığı gerekçesiyle Yılmaz, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne ambulansla sevk edildi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Cennet, hayatını kaybetti.(ANKA)
(AYÇ/ÖMR)