Hukuki boşluklardan ve hukukun çok yavaş işlemsinden faydalanan sahteciler, hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de bu alanda başarılı faaliyetlerde bulunan kurumları mağdur ediyor.

 Bu mağduriyeti yaşayan kurumların başında da bitkisel destek ürünler konusunda Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Kibarlı Doğal Sağlık Ürünleri geliyor.

 Dr. Mustafa Eraslan başkanlığında çok sayıda doktor, eczacı, ve biyologtan oluşan bir ekibin fomülize ettiği doğal sağlık ürünlerinin, Türkiye ve Avrupa nezdinde gördüğü büyük rağbeti fark eden sahteciler harekete geçti.
 Kibarlı Ürünleri‘nin sahte ve taklitlerini piyasaya süren bu sağlık simsarları, hukuki boşluktan da faydalanarak hem halk sağlığını tehdit ediyor, hemde haksız kazanç elde ediyor.

 Kibarlı Doğal Sağlık Ürünleri'nden yapılan açıklamada, Türk halkının büyük beğenisini kazanan Kibarlı Ürünleri‘nin Almanya'dan da 'damar tıkanıklığı ve damar tıkanıklığının sebep olduğu risklere karşı destek ürün' olarak satış ruhsatı aldığına dikkat çekilerek, "Kibarlı ürünlerinin tamamı, standardize edilmiş ekstrelerden üretilmektedir. Yurt dışından dünyaca ünlü ekstrakt firmalarından alınan bitki ekstraktları ile üretilmektedir. Ürünlerimizin taklidini yapıp, içine rastgele ot ve toz koyan taklitçilerin ürettikleri ürünlere insanımız ilgi göstermeyince, bu kez ürünlerimizin sahteleri piyasaya sürülmeye başlandı. Sahteciler, Kibarlı'nın ve Dr. Mustafa Eraslan'ın isimlerini kullanarak müşterilerimize, içi öğütülmüş ot ve saman dolu sahte ürünler satmaya çalışmaktadırlar. Satılan sahte ürünler ile ilgili yaptırdığımız analizlerde; domuz jelatininden üretilen kapsül kullanıldığı, kapsül içeriğinde de, mısır püskülü, saman tozu, kekik, leblebi tozu, tarçın gibi alakasız karışımlar kullanıldığını tespit ettik" denildi.

2 BÜYÜK SAHTECİLİK ŞEBEKESİ VAR

 Açıklamada, ürünlerih sahtelerinin satışını yapan 240 farklı kişi ve internet sitesinin Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayet edildiği belirtilerek, "Küçük çaplı olanların çoğu bu işten vazgeçti. Ancak ürünlerimizin sahtelerini satan 2 tane büyük şebeke var. Biri, İstanbul merkezli, diğeri de, Ankara'da faaliyet gösteren diğer şebeke" denildi.

 Açıklamada, vatandaşların şu konulara dikkat etmesi istendi:

 "1- Dr. Mustafa Eraslan ürünlerinde yüzde 20 indirim kampanyası, Bedava Kibarlı Panax için 3848‘e cevap yaz, Dr. Mustafa Eraslan- Kibarlı ürünlerinde bugüne özel bir alana bir bedava gibi SMS'ler bu sahtecilere aittir, kesinlikle dikkate almayınız. Kibarlı ürünleri Türkiye'nin her yerinde tek fiyat ile 150 TL'den satılmaktadır ve fiyatta indirim öngören ya da bir alana bir bedava şeklinde bir kampanyası yoktur.

 2- Dr. Mustafa Eraslan'ın ofisinden arıyoruz, Kibarlı‘dan arıyoruz, ürünlerimizde kampanya var, bir alana bir bedava, fiyatta indirim yapıyoruz" şeklinde gelen telefonlara asla itibar etmeyiniz.

 3- Kibarlı ismi ile arandığınız ve ürünü normal satış fiyatından sipariş verdiğiniz halde, kargo ile size gönderilen ürünlerin gönderici bölümünde Kibarlı bayisi olmayan kuruluşların" isimleri varsa (yani ürün size bu firmalardan gelmiş ise) ürünü almadan hemen iade edin. Göndericinin bayi olup olmadığını www.kibarli.com.tr adlı kurumsal web sitemizden sorgulayabilirsiniz.

 4- Kibarlı ürünleri hakkında, endikasyon belirterek satış yapan (hastalıkları tedavi ettiğini ifade eden) internet siteleri, sahte ürün satan sitelerdir itibar etmeyiniz. Orijinal ürün satan internet sitelerini www.kibarli.com.tr kurumsal web sitemizden sorgulayabilirsiniz.

 5- Kibarlı Ürünleri, hiçbir eczane ve aktarda satılmamaktadır. Sadece Yetkili Kibarlı Bayileri‘nde satılmaktadır. İllere göre Yetkili Kibarlı Bayi Listesi‘ni www.kibarli.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Kibarlı Satış Mağazaları‘nda "YETKİLİ BAYİ SERTİFİKASI" vardır. Kibarlı Yetki Belgesi olmayan yerlerden ürün almayınız.

 6- Herhangi bir şekilde sahte ürün aldıysanız, sahteciler hakkında yasal işlem yapabilmemiz için; sahte ürünü, kargo gönderi fişi yada poşetini ve varsa fatura veya fişini Kibarlı Doğal Sağlık Ürünleri'nin M. Nesih Özmen Mah. Mehmet Akif Cad. No:10 Merter/İSTANBUL) adresine kargoyla gönderiniz.

 7- Sizi mağdur eden sahtecileri şikayet etmek isterseniz; yaşadığınız mağduriyeti anlatan ve iletişim bilgilerinizi içeren bir maili [email protected] adresine bildirmeniz yeterli olacaktır. Kibarlı Hukuk Departmanı, gerekli işlemlerin yapılması için en kısa sürede sizinle irtibata geçecektir.

 8- Sahte Kibarlı Ürünleri‘nin satıldığı aktar, eczane veya başka bir satış yerini ya da sahte ürünlerin depolandığı yeri görür, tespit ederseniz yine [email protected] adresine bildirebilirsiniz".