Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimlerı Üniversitesi Etlık Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğünde, İngiliz Kraliyet Obstetrik ve Jinekoloji Derneği ile ortak ’Simülasyon ile Güncel Obstetrik’ kursu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde düzenlendi.

’Doğumun ikinci evresinde güvenlik ve kaliteyi artırmak’ konulu kursa, İngiltere’den İngiliz Kraliyet Obstetrik ve Jinekoloji Derneği etik kurul üyesi Dr. Sophia Webster da eğitmen olarak katıldı. Kurs kapsamında müdahaleli doğum girişimleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı .Bizzat her katılımcının özel maketler üzerinde vakum ve forseps uygulaması yapması sağlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimlerı Üniversitesi Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Yavuz, Türkiye’de toplam doğurganlık hızı ve kaba doğum hızının en yüksek il olduğu Şanlıurfa’da uygulamalı eğitimler kapsamında gerçekleştirilen toplantıya, Şanluurfa ve civarından 100 uzman doktorun ücretsiz olarak katıldığını ifade etti. Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimlerı Üniversitesi Etlık Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Egitim ve Arastırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, Türkiye’de sezaryen doğum oranlarının azaltılmasına yönelik operatif doğum konusunda, bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen benzer kursların devam edeceğini söyledi.