SGK, önemli sayıda kanser ilacını daha ödeme listesine aldı. SGK'nın karşılayacağı ilaç isimleri kurumlara duyurulurken, bunlar özellikle meme kanseri, mide kanseri, baş ve boyun kanserleri için kullanılan ilaçlar oldu.

Geçtiğimiz aylarda bir öğrencinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a kanser ilacı bulamamaktan yakınması sonrası bir anda Türkiye gündemine oturan kanser ilacı sıkıntısına çözüm aranırken SGK bazı ilaçları karşılama kararı aldı.

Özellikle Türkiye'de çok yaygın kanser hastalıklarına çare olması beklenen ilaçlar eczanelerde yerini alacak. Piyasa değeri 150 ile 1000 TL arasında ve normal ilaçlara göre daha pahalı olan bu ilaçları SGK karşılayacağını duyurarak binlerce kanser hastasına umut oldu.

SGK'nın belirlediği 'Fluorouracil Ebewe', 'Carboplatin Ebewe', 'Cisplatin Ebewe', 'Curatinox' isimli ilaçların şu hastalıklara yararlı olması bekleniyor; Meme kanseri, mide kanseri, baş ve boyun kanserleri, akciğer kanseri, akciğer zarı kanseri, yemek borusu kanseri, pankreas kanseri, idrar kesesi kanseri, yumuşak doku ve kemik kanserleri, lenf kanserleri ile bazı cilt kanserlerinin tedavisi.