SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde organ bağışından, ödediği şeker ölçüm çubuğunun sayısına kadar önemli düzenlemeler yaptı.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) düzenleme yaptı. Yeni düzenlemenin içeriği şöyle:
 
SGK, KKTC'de görevli TSK personelinin sağlık hizmetlerine ulaşımıyla ilgili bürokratik engelleri giderdi ve sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırdı.
 
Yurt dışına tedaviye gönderilen hastaların sadece sevke konu hastalıklarına ait bedeller (hastalığın komplikasyonu ve acil durumlar hariç) ödenmekteyken hastalığıyla ilişkili durumlar ortaya çıkması halinde buna ilişkin tedavilerin de ödenebileceği düzenlendi.
 
Kurum maluliyet birimlerince yapılan sevklerde, sağlık hizmeti sunucularına 3 iş günü içinde müracaat etme zorunluluğu 10 iş gününe çıkarıldı.
 
Meslek hastalığı nedeniyle tedavi gören kişilerin, birinci basamak sağlık hizmeti sunucularından kontrol amaçlı sevklerini alabilmeleri sağlandı.
 
Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların organ bağışı için bir ilden diğer ile gitmeleri durumunda yol, gündelik ve refakatçi giderleri SGK tarafından karşılanacak.
 
Meslek hastalığı tespit edilen kişilerin yol parasının ödemesi kolaylaştırıldı. Daha önce bu kişiler için en az ikinci basamaktan sevk edilme şartı aranıyordu. Artık meslek hastalığına yakalanmış hastaların yol parası, aile hekimince sevk edilmesi halinde bile ödenecek.
 
Reçete alındıktan sonra 6 aya kadar yeniden hekime gitmeden ilaç alabilecek. Daha önce kronik hastalıkları için ilaç kullanan hastalar, her bir reçeteyle 3 aya kadar kullanıma yetecek miktarda ilaç alabiliyordu. Yeni düzenlemeyle bu hastalar, yeniden hekime gitmeden doğrudan eczaneden ikinci üç aylık dozu da alabilecek.
 
SUT'taki değişiklikle dünyada yeni çıkan ilaçların, Türkiye'de de hastaların hizmetine hızla sunulmasının önü açıldı. SUT'taki diğer düzenlemeler şunlar:
 
Türkiye'de tedavi şansını tüketmiş hastalardan ihtiyacı olanlar için yurt dışından getirilen ilaç listesine kanser ve kalıtsal hastalıklarda kullanılanlar başta olmak üzere 13 yeni ilaç ilave edildi.
 
Oral antidiyabetik tedavi gören Tip II diyabet hastaları için SGK tarafından ödenen şeker ölçüm çubuklarının sayısı 4 kat artırıldı. Böylece belirli bir süre için ödenen şeker ölçüm çubuğu sayısı, 6 ayda 50 adetten, 3 ayda 100 adete çıkarıldı.
 
Piyasada bulunmasında sıkıntı olabilecek ilaçların fiyatlarında iyileştirme yapılarak tedavide yaşanabilecek aksaklıklar önlendi. 700'e yakın ürünün iskonto muafiyeti talebi değerlendirilerek, geçen yıl karar verilen 266 ürüne ilave olarak 45 üründe daha 7,5/8,5 iskonto için muafiyet tanımlandı.
 
Gazi ve şehit yakınlarından, özel hastanelerde ilave ücret alınmayacak. Önceden gazi ve şehit yakınlarından ancak resmi sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sevk edilmeleri halinde ilave ücret alınmıyordu.