Teklife göre sigaralardaki gibi, nargile şişelerinin tabanı hariç üzerine sağlığa zararıyla ilgili uyarı yazıları ve resimler konulacak. Resimler, nargile şişelerinin her iki tarafında yüzeyin en az yüzde 65’ini kapsayacak biçimde bulunacak. Yazıların ise Türkçe olması şart koşuluyor. Getirilen diğer düzenlemeler de şöyle:

- Ürünlerin üzerinde tüketimi özendiren, teşvik eden veya tüketiciyi yanıltan ya da ürünü cazip kılan metinler, mecazlar ya da resimler olmayacak.

- Tütün ürünleri üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firmaları ile tütün ürünlerinin; isim, marka, amblem ve logoları, tütün ürünleri sektörü dışındaki firmaların veya ürünlerin ismi, markası, amblemi veya logosu olarak kullanılamayacak. Etkinliklerde, organizasyonlarda, spor karşılaşmalarında da bu ürünlerin logoları yer almayacak.

İzmarit atana 50 TL ceza

- İzmarit, paket, ağızlık, kâğıt ve benzerlerini yere atanlara 50 TL para cezası verilecek. Ancak kişi izmariti yerden alır, etrafı temizlerse ceza verilmeyecek. Teklifin haftaya genel kurul gündemine getirilerek yasalaşması bekleniyor.

Esra Yazdıç / Gazete Habertürk