Adana'da Makine Mühendisleri Odası teknik heyetinin yetersiz raporu verdiği Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yerleşkesindeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Diyaliz Merkezi'nin asansörleri kullanıma kapatıldı. Hastalar, 2'nci kattaki servise çarşafla taşındı. Merdivenlerden çekiştire çekiştire çıkartılan hastaları gören vatandaşlar, “Bu devirde bu yöntem çağ dışı.” diye tepki gösterdi.

Seyhan ilçesindeki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'nde 12 Ekim'de 2. kat aşağı düşen asansördeki 6 kişi yaralanmış, aynı hastanenin Göğüs Hastalıkları Servisi'nde tedavi olan KOAH hastası 58 yaşındaki Mehmet Avan ise 2'nci kattan asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmişti. Peş peşe yaşanan asansör kazalarının ardından, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nden uzmanlar, hastanedeki asansörleri incelemeye aldı. Teknik inceleme sonrasında yerleşke içerisinde bulunan ancak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren Diyaliz Merkezi'nin asansörlerinin kullanılamaz olduğu saptandı. Heyetin ‘kullanılamaz' raporu verdiği asansör, 31 Ağustos'ta kilitlenerek devre dışı bırakıldı. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi'nin ana binasındaki asansörler ise bakımdan geçirilip, kullanıma uygun hale getirildi.

HASTALAR MERDİVENLERDEN ÇEKİŞTİRE ÇEKİŞTİRE ÇIKARTILDI

Asansörleri kullanılamayan merkeze gelen diyaliz hastaları, 2'nci kattaki servise merdivenden çıkmak zorunda kaldı. Yürüyemeyecek durumda olan ve merkeze ambulansla getirilen hastalar ise sedyeden görevliler ve vatandaşlar tarafından alınıp çarşafla taşındı. Merdivenlerden çekiştire çekiştire çıkartılan hastaları görenler de “Bu devirde bu yöntem çağ dışı.” diye tepki gösterdi.

Diyaliz merkezindeki asansör sıkıntısını görüntülemek isteyen gazetecilere güvenlik görevlileri engel oldu. Yetkililer, asansörlerin gerekli bakımının yapıldığını, çalışmaların ardından en kısa zamanda tekrar hizmete açılacağını bildirdi. (Kaynak: Zaman)