Bakan Akdağ, YÖK Başkan Vekili Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulundaki hukuk ve sağlık alanında çalışan üyelerle İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünde bir araya geldi. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da katıldığı görüşmeye, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ve ilgili genel müdürler de katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Akdağ, "Bugün özellikle YÖK'te sağlık ve hukuk alanında bulunan değerli hocalarımızla beraber Tam Gün Yasası ve son olarak ortaya koyduğumuz Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olarak görüştük. Bunların, sağlık hizmetlerine ya da eğitim ve araştırmaya etkileri açısından değerlendirmede bulunduk" dedi.

Görüşmenin çok yararlı olduğunu belirten Akdağ, değerli bir istişare olduğunun ve meseleyi çok yönlü olarak tartıştıklarını ifade etti. Akdağ, "Hocalarımız, fikirlerini söylediler. Biz kendi yaklaşımımızı söyledik. Hem vatandaşın hem öğrencilerin hem uzmanlık öğrencilerinin hem de üniversitelerimizin ihtiyaçlarını görecek uygulamaları birlikte geliştirmeye de karar verdik" diye konuştu.

"Mevcut Kanun Hükmünde Kararname üzerinde de belli bir metin üzerinde mutabık kaldık. O, çalışılacak" diyen Akdağ, hizmet arzının, hem eğitim açısından hem vatandaşa hizmet açısından daha mükemmel olması için güzel bir çalışma yapıldığını belirtti.

Görüşme sonrasında "alınan tüm kararların bir metin haline getirileceğini" ifade eden Akdağ, "Her iki taraftan da hukukçu arkadaşlar, tartıştığımız konuları biraz daha çalışacaklar. Ondan sonra kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.


Cnn Türk