Özellikle kalp sağlığı ile ilgili riskler hakkında Dr. Sertaç Yıldırım, "Sıcak havalar kalbimize iyi gelmiyor. Özellikle de tatilde aşırı yeme, alkol alımı, çok veya tam tersine az hareketlilik kalbimiz başta olmak üzere dolaşım sistemimizi tehdit ediyor." dedi.
 
Sertaç Yıldırım, bu yılın çok sıcak geçeceği yönündeki bilgiyi de dikkate alarak tatilcileri uyardı. Tatile çıkmadan önce bir sağlık kontrolünden geçilmesinde fayda olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir kan basıncı ölçümü, kalp grafisi ( EKG ), karaciğer fonksiyon testleri, açlık kan şekeri ve kan yağları ( LDL Kolestrol, VLDL Kolestrol, HDL Kolestrol ) testlerine sadece 2 saat ayırmak yeterli olacaktır. Kalp hastalığının en büyük riskleri; şeker hastalığı, kolestrol yüksekliği, tansiyon hastalığı, sigara ve ailede kalp hastalığı veya sebepsiz erken yaşta ani ölüm öyküsüdür. Tatil öncesi çok aktif iken tatilde hareketsiz kalkmak ya da tam tersi inaktif haldeyken çok hareketli hale gelmek dolaşım sistemimizi negatif yönde etkiler." şekilnde konuştu.
 
Yapılan son çalışmalarda kalp krizinin genelde sabah erken saatlerde olduğunun altının tespit edildiğini belirten Yıldırım, "Bu vücudumuzun biyoritmi ile alakalı olsa da ağır yenen akşam yemekler, fazla alınan alkol, o günkü yapılan yoğun aktivitenin de etkisi vardır. Yüksek rakımda yaşayan hipertansiyon hastaları deniz seviyesine indiklerinde sersemlik, halsizlik, bayılma atakları gibi semptomlar yaşayabilirler. Bu, kullandıkları antihipertansif ilaç veya ilaçların deniz seviyesinde fazla gelmesinden olabilir. Hipotansiyon dediğimiz bu durum kalbin beslenmesini bozacağından kalp krizi riskini arttırır.Tatilinizi daha güvenli geçirmek istiyorsanız bu riskleri elimine etmek, varsa mevcut tedavilerinizi gözden geçirmek şart. Tedbirli olmakta fayda vardır. Unutmayın, sağlığınızı korumak tedavi olmaktan daha kolay ve ucuzdur." ifadelerini kullandı.