Türk Sağlık Sen Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Eraydın adına Trabzon İdare Mahkemesi'nde açılan davada aile sağlığı merkezlerinin ayrı bir kategoride değerlendirilmesinin yönetmeliğe aykırı olduğu vurgulanarak söz konusu işlemin iptali istenmişti. Söz konusu davayla ilgili mahkeme verdiği kararda, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ne dikkat çekerek söz konusu yönetmelikte aile sağlığı merkezlerinin orta miktarda tıbbi atık üreten sağlık kuruluşu kapsamında değerlendirildiğini belirtti.

Mahkeme, bu sınıftaki sağlık kuruluşlardaki tıbbi atıklar için kilogram başına 1,91 TL atık bertaraf ücreti belirlendiğinin açık olmasına rağmen aile sağlığı merkezlerinin ayrı bir kategori olarak değerlendirilerek her bir aile hekiminden 200 TL alınmasının hukuken geçerli olmadığına hükmetti ve işlemin iptaline karar verdi. Söz konusu karar Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Danıştay'a götürüldü.

 
Davayı görüşen Danıştay 14. Dairesi de verdiği kararda, mahkeme kararını bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığına hükmederek, temyiz istemi reddetti.(ANKA)