Nazlıaka, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

 "Türkiye'de kızamık salgını var mıdır? Boyutları nedir? Hangi bölgelerde kaç vaka görülmüştür? Kızamık nedeniyle gerçekleşmiş ölüm var mıdır? Sayısı nedir?
 Aşıyla önlenebilen bir hastalık olan kızamığın bu şekilde yayılmış olması Sağlık Bakanlığı'nın aşılama konusundaki çalışmalarının yetersizliğinden ve başarısızlığından mı kaynaklanmaktadır?
 
Kızamık hastalığının yeniden ortaya çıkması aile hekimliği ve koruyucu hekimlik uygulamalarının iflas ettiği anlamına geldiği yönündeki iddialar bilinmektedir. Bu iddiaları da dikkate alarak, temel sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?
 
Sağlık Bakanlığı yetkileri kızamık salgını olmadığını ifade etmektedir. Kızamık salgını yoksa aşı takvimi neden değiştirilmiştir? Kızamık aşısı 12 aylık çocuklara yapılırken bu süre neden 9 aya düşürülmüştür? Anaokulları ve askeri birliklerin kızamık aşısı kapsamına alınması kızamık salgını olduğunu doğrulamıyor mu?
Bu türden bir salgının halktan saklanması suç değil midir? Sorumluları hakkında hangi işlemler yapılacaktır?
 
Ülkemiz 2002 - 2007 - 2012 yıllarında ne kadar aşı ithal etmiştir? Hangi ülkelerden ithalat yapılmıştır? Bu ithalat için ödenen döviz miktarı nedir?" (ANKA)