CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP'nin Yeşil Kart'ı kaldırmaya hazırlandığını iddia ederek, "Yılbaşında yürürlüğe sokmayı düşündükleri yönetmeliğe göre aylık geliri asgari ücretin üçte birini geçen Yeşil Kartlılardan sağlık primi tahsil etmeye hazırlanıyorlar" dedi.
Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Önce sağlıkta katkı payını getirdiler, şimdi de Yeşil Kart'ı kaldırmaya hazırlanıyorlar" dedi. AKP'nin sağlıkta dönüşüm politikalarının, "paran yoksa öl" politikalarına dönüştüğünü savunan Çıray, şöyle dedi:
"AKP'nin yürürlüğe koyduğu, ne kadar çok hasta bakarsan, ne kadar çok ameliyat ve sezaryan yaparsan, ne kadar çok tahlil ister ve film çektirirsen o kadar çok para kazanırsın, anlayışına dayalı "performans sistemi' insanımızın haksız yere kesilip biçilmesine, devletin milyarlarca lira dolandırılmasına neden oldu. Bu sistemin gelmesi ile birlikte normal doğumlarda azalma sezaryanlarda yüzde 45, ameliyatlarda yüzde 81 artış olması iddiamın delilidir."

-"SAĞLIK HARCAMALARI 40 MİLYAR LİRA OLDU"-

Yanlış uygulamalar nedeniyle 2002 yılında Türkiye'nin toplam sağlık harcamalarının 9.9 milyar TL iken, 2010 yılında 40 milyar TL olduğunu, 2011 yılında ise 50 milyar TL geçmesinin beklendiğini ifade eden Çıray, şöyle dedi:
"Önce Yeşil Kartlılara, emeklilere, memurlara, işçilere sağlıkta katkı payı getirdi. Şimdi de yanlış uygulamalarla 5 milyar liradan 15 milyar liraya çıkardıkları ilâç harcamalarını kısmak için bedava olması gereken Aile Hekimliği reçetelerinin yazılımına 3 TL ücret getiriyorlar. Yeni Sağlık Uygulama Tebliği yürürlüğe girdiğine katkı payları eczanelerde kesilecek. "AKP sayesinde artık istediğim hastaneye gidebiliyorum' sloganına inanıp da, karnesini alıp özel sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlarımız ise binlerce liralık katkı paylarıyla karşılaşınca şok oluyorlar."

-"AKP YEŞİL KART'I KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR"-

"AKP Hükümeti şimdi de Yeşil Kart'ı kaldırmaya hazırlanıyor" diyen Çıray, "Yılbaşında yürürlüğe sokmayı düşündükleri yönetmeliğe göre aylık geliri asgari ücretin üçte birini geçen Yeşil Kartlılardan sağlık primi tahsil etmeye hazırlanıyorlar" dedi.(ANKA)
(MG/ÖMR)