Geyve Fındıksuyu Mahallesi Muhtarı Ahmet Erkan ve mahalle sakinleri ile SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Geyve Fındıksuyu Mahallesi Muhtarı Ahmet Erkan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. SASKİ tarafından mahallelerinde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları için teşekkür eden Fındıksuyu sakinleri, büyük bir rahatlığa kavuştuklarını söylediler. Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş ise, Büyükşehir sınırlarının il sınırlarını kapsamasıyla birlikte köyden mahalleye dönen yerleşimlere de büyük bir önem gösterdiklerini, kaliteli hizmeti şehrin dört bir yanına yaymak için çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Keleş ayrıca SASKİ tarafından hayata geçirilen yatırımlarla ilgili de bilgi paylaşımında bulundu.

“Sıkıntılarımız çözüldü”

İleriye dönük yatırımla çok büyük bir sıkıntılarının giderildiğini söyleyen Fındıksuyu Mahallesi Muhtarı Ahmet Erkan, “Sizlere müracaat ederek sıkıntımızı dile getirdik ve sorunumuzu çözdünüz. Zamanında son derece kaliteli malzemelerle içmesuyu şebekemizi yenileyerek 4 bin 200 metrelik hat inşa etmiştiniz. Son olarak mahallemize yerleştirilen yeni deponun eski depodan 200 metre yukarıda yer alması bölgede üst kotlarda inşa edilen hanelerimiz için de büyük fayda sağladı. Yollarımızın yapılmasında da Büyükşehir Belediyemizin ve sizlerin büyük emekleri oldu. Ne istiyorsak yaptınız. Gönül rahatlığıyla musluktan içebiliyoruz” diye konuştu.

“Yeni depo modeli”

Hizmet ellerinin güçlü olmasından mevcut hükümetin gücünün de önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizen Dr. Rüstem Keleş, “Bir yandan şehrimizin dört bir yanında altyapı faaliyetlerimizi sürdürürken bir yandan da dev projelere imza atabiliyoruz. Fındıksuyu Mahallemizde de içmesuyu şebekesini daha önce yenilemiştik. İçmesuyu depomuzu da mahallemize yerleştirerek bin 200 metrelik iletim hattı ile birlikte devreye aldık. Bu depo modelini ilk defa Fındıksuyu’nda kullandık. Şehrimizdeki bir firmaya böyle bir model geliştirmesini söylemiştik. Kendileri bu fikrimizden hareketle seri üretime başladılar. Türkiye’ye yayıldı. Son derece pratik, hızlı ve kolay bir şekilde kurulabiliyor. İnşallah mahallemizde de uzun yıllar kullanılır” ifadelerini kullandı.

“En gelişmişi neyse onu kullanıyoruz”

Su kalitesi noktasında çok iddialı olduklarını söyleyen Keleş, “Bunu her zaman ifade ediyoruz. Sakarya’da su çeşmeden içilir diyoruz. Bilimsel çalışıyoruz. En gelişmiş şehirlerde insanların evlerine su ulaştırılmasını sağlayan tesisler neyse biz aynısını şehrimizde kullanıyoruz. Her şey vatandaşlarımız için. İnsanımıza değer veriyoruz. Gerçekleştirdiğiniz ziyaret ve kadirşinaslığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.