7 Nisan seçimlerinde milletimiz hiçbir partiye tek başına hükümet kurmaya yetecek oyu vermedi. Ülke koalisyon hükümetiyle ya da dışardan desteklenecek azınlık hükümetiyle idare edilecek. Türkiye uzun süre hükümetsiz kalamaz. Parti liderlerinin ve Cumhurbaşkanının Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için çalışmalara başlaması gerekir.

Ancak hükümetin kurulması da kolay olmayacak gibi görünüyor. Seçimlerden birkaç gün sonra Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU “milletin % 60 ı AKP yi istemiyor. Bu sebeple AKP ile koalisyon ortağı olmayız. Koalisyon AKP dışında Cumhuriyet Halk Parti, MHP ve HDP arasında kurulur.” Dedi.
Bu nasıl düşünce? O şekilde düşünürseniz, milletin % 75 i Cumhuriyet Halk Partiyi, % 83 ü MHP yi, % 87 si HDP yi istememiştir.

Seçim sonuçlarına göre koalisyon hükümetleri veya diğer partilerin dışardan desteklemeleri şartı ile bir azınlık hükümeti kurulması mümkündür. AKP tek başına iktidar olacak oyu alamamıştır ama en çok oy alan parti yine AKP dir. Cumhurbaşkanı teamüllere göre hükümeti kurma görevini ilk önce AKP Genel Başkanına verecektir. AKP nin kusurları çoktur.

AKP nin PKK açılımı yanlıştır. AKP nin açılım politikası sebebiyle PKK şehirlere girmiş, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde hâkimiyetini kurmuştur. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde ve İstanbul da ki seçim neticeleri açılımın sonucudur. Türkiye’mizin güvenliği tehlikeye girmiştir.

AKP Türk milleti kavramını reddetmiş, Türklüğü etnik bir grup olarak görmüştür. Türk etnik bir grup olarak düşünülemez. Türk bu günkü yurdumuza adını veren milletin adıdır. Milletimiz tarih boyunca ırkçılık yapmamıştır. Atatürk hiçbir ayrım yapmadan “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkı Türk milletidir.” Demiştir. Atatürk’ün Türk milleti tarifi Anayasanın 66. Maddesinde yerini bulmuştur. AKP Türklük kavramını Anayasadan çıkaracağını söylemiştir. Bu yanlıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter ve milli bir devlettir. Dili Türkçedir. AKP yapmayı düşündüğü Anayasa ile Türkiye’nin üniter ve milli niteliğini değiştirmek, Türkiye’yi iki dilli, iki uluslu devlete dönüştürmek istemektedir. Bu yanlıştır. Sadece yanlış değildir. Atatürk’ün en büyük eserine ihanettir. Atatürk’ün ve bütün ecdadımızın kemiklerini sızlatır, ruhlarını incitir. AKP nin ne pahasına olursa olsun bu yanlıştın vazgeçmesi gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukukun üstünlüğü ilkesini benimsemiştir. AKP döneminde hukukun üstünlüğü ilkesi çiğnenmiştir. AKP bu yanlışlarından vazgeçmeli hukukun üstünlüğü ilkesine saygılı olmalı, türkiye’de hukukun üstünlüğü yeniden hayat bulmalıdır.

AKP nin bu şartları kabul etmesi halinde AKP ile koalisyon ortağı olunabilir. Ben AKP ile koalisyon kurmam, AKP dışında diğer iki parti ile veya onların dışardan desteklemeleri şartıyla azınlık hükümeti kurarım düşüncesi yanlıştır.

AKP nin dışındaki koalisyon ortağı yapmayı veya seni dışardan desteklemesini düşündüğün iki partiden biri olan HDP terör örgütü PKK nın güdümünde olan bir partidir. Bu partinin eş Başkanı seçimlerde çok başarılı oldu iyi de rol yaptı. Saz dahi çaldı. Çok kişiye kendini kabul ettirdi. Seçimlerin yapıldığı günün gecesinde bir televizyon kanalında ünlü bir köşe yazarı onu Cumhuriyet Halk Parti Başkanlığına layık gördü. Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU’nu seçimlerde çok başarısız görüyordu. “Selahattin DEMİRTAŞ CHP nin başına geçsin çok daha iyi olur.” Diyordu. Bu sözleri belki iyi niyetle söylüyordu fakat ben ne Selahattin DEMİRTAŞ’ın HDP den vazgeçeceğini ne de HDP nin Türkiye partisi olacağına inanıyorum. Selahattin DEMİRTAŞ da HDP de Abdullah ÖCALAN ve Kandilin güdümündedir. Bunu ileride daha iyi anlayacağız.

Hem unutmayalım. IŞİD elemanları Ayn-El Arabı kuşattıklarında Türkiye Ayn-El Arab daki PKK-PYD teröristlerine yardım etmiyor diye Türkiye içindeki bütün PKK teröristlerini 6-7 Ekim 2014 günlerinde sokağa döken Selahattin DEMİRTAŞ dır. 6-7 Ekim olaylarında 49 vatandaşımız PKK teröristleri tarafından öldürülmüştü.

Bu günlerde Suriye’de Türkiye’yi çok yakından ilgilendirmesi gereken olaylar yaşanıyor. PKK nın Suriye kolu PYD Amerika’nın yardımıyla Ayn-El Arap ile Cizre arasındaki kantonları birleştirmeye çalışıyor. PYD ve IŞİD çatışması ile ABD uçaklarının bombardımanına maruz kalan halk Türkiye sınırına hücum etti. Boşalan köylere PYD lilerin yerleştirildiğini Amerikalılar açıkladı. Maksat o bölgede PYD ye üstünlük sağmaktır. PYD belki de ABD nin yardımıyla Suriye’nin kuzeyinde istiklalini ilan etmeye hazırlanıyor.

İşte böyle ABD daima Türkiye’nin aleyhinde çalışan müttefikimizdir.

Yazımın konusu seçimlerdi ama PKK dan söz açılınca Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden olaylara da kısaca değinmeden edemedim.

Peşin peşin ben koalisyona katılmıyorum. Muhalefette kalacağım. Düşüncesi bana göre yanlıştır. Uygun çalışma şartları görürsen koalisyona katılmak daha yararlıdır.

Talat ŞALK
Emekli Cumhuriyet Savcısı


(Bu köşe yazısı, sayın Talat ŞALK tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)