CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Toplumun daha fazla kutuplaşmasına izin vermeyeceğiz.CHP olarak demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımız sürdüreceğiz.Demokrasinin kazanması için bu adımı atıyoruz. 15 milletvekilimiz CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar.Demokrasimiz için İYİ Parti'ye katılma kararı aldılar.Türkiye ve demokrasimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımız demokrasi gaspına zırh olmuşlardır.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

15 arkadaşımız bir parti göreviyle CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçmişlerdir. Bu, tarihi bir sorumluluk tarihi bir görevdir. tarih onları partilerinden ayrılan değil partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır.

Bu, zor bir görevdir. Bu attığımız adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır.

Bu tuzak dünkü YSK'daki tartışmayla açığa çıkmıştır. Kurul bir karar veremedi. Çok basit bir karar her seçimde kolaylıkla verilir. Kurul'un bu kararı pazartesiye ertelemesi sinsi planlar olduğunu göstertiyor.

81 milyon vatandaşın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Ve şimdi bu noktada mertliği bozacak adımlar atmanın peşindesiniz er meydanı şartların yaratmak bizim görevimiz.

15 arkadaşımız fedakarca bu adımı attılar. Bu karar Türkiye'yi demokrasiye taşıma kararıdır. 24 Haziran'a kadar başka tuzakların da kurulabileceğini biliyoruz. Bu halede olduğu gibi bundan sonraki süreçte de CHP büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için CHP gerekli her adımı atacaktır.

İYİ PARTİ'YE GEÇEN VEKİL KONUŞTU

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, istifaya ilişkin konuştu. Demirtaş şöyle dedi: AK Parti ve MHP tarafından bir kumpas var, biz bu kumpası boşa çıkarmak ve Türkiye'nin önünü açmak için İYİ Parti'ye geçiyoruz. Seçilmesek de önemli değil, koltuğun önemi yok. Karar aşamasında Grup Başkanvekillerimizin değerlendirmesi oldu ve 15 vekil belirlenerek adımlar atıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi sıkışıklığının önünü açmak için bu adım atılıyor. CHP'den istifa edip üyelik belgelerimizi (İYİ Parti'ye) verdik.

HAZİNE YARDIMI ALABİLECEK

Buna göre; 15 CHP’li vekil İYİ Parti’ye geçecek. Böylelikle İYİ Parti seçim sürecinde hazine yardımından da faydalanabilecek.

HANGİ VEKİLLER İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

CHP'den Genel Merkezin belirlemesiyle istifa edip İYİ Parti'ye geçen isimler şöyle:

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

CHPden 15 milletvekili İYİ Partiye geçti