Yaklaşık 4 bin hakim ve savcının paralel yapıyla bağlantısı olduğunu belirten Şentop, "Bu kişiler meslekten men edilmeli" dedi. Şentop, yargıda reformun öncelikli gündem maddesi olduğunu da vurguladı.
Aşağı yukarı dört bin civarında hakim savcının bir çekirdek yapı olarak, paralel yapıyla ilgili olduğu iddia edilen kişilere destek verdiğini bu seçimde görüyoruz. Demek ki dört bin civarında hakim ve savcının böyle bir bağlantısı irtibatı var.

>> AK Parti'den HSYK yasası teklifi

Yargı'da bir yerden talimat geldiğinde blok halinde oy veren, blok halinde görüş bildiren, blok halinde elini kaldıran insanların olmaması lazım. Bence bunlarla ilgili yer değiştirme, kınama gibi cezalar değil, bunların hakimlik mesleğine yakışan bir tutum içinde olup olmadığı da sorgulanmalıdır. Bu mesleği, mesleğin gereklerine göre yapamayacak durumda olanlar varsa, bu da tabii somut delillerle olur, mesleği bırakmalıdır ya da mesleği bırakmaları sağlanmalıdır. 

2015 seçimlerinden sonra, biz yine ortaya koyduğumuz tezin iddianın arkasındayız. HSYK dahil Türkiye'de yeniden bir yapılandırma, yargıda bir reformun yapılması gerekiyor. Diğer partiler buna yaklaşırsa bugünde bunu değerlendirme imkanına sahibiz.

Vahşice, insanlık dışı muamelelerle etrafa başkalarının hak ve hürriyetine karşı yapılan eylemler var. Demek ki bunların cezaları, bu eylemleri yapanları caydıracak nitelikte bir mahiyet taşımıyor. Bu bakımdan bazı suçlar ve cezalarıyla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bizim yapacağımız düzenleme başka hiçbir ülkede olmayan, eşi benzeri olmayan sadece Türkiye'ye mahsus bir düzenleme değil. Yaptığımız düzenleme Avrupa ülkelerinin bir kısmında veya ABD'de zaten mevcut olan düzenlemelerdir. Hiç kimse bizim yaptığımız düzenlemelere bunlar çağ dışı düzenlemelerdir Avrupa ülkelerinde, ABD'de yok diyemez.