11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Gül, camiye girişinde karşılaştığı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Namazın ardından açıklama yapan Gül'e basının da yoğun ilgisi oldu.

İşte Gül’ün açıklamasından satır başları:

Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benle ilgili söylenenleri çünkü daha önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara Türkiye gelirken hangi şartlarda geldiğini.

“BEN HİÇ CİDDİYE ALMADIM AMA BAZILARI ÇOK CİDDİYE ALMIŞ”

Dolayısı ile hiç ciddiye almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Ve hatta bazı arkadaşlar doğrusu saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini ne söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar da ileri gittiler. Buna çok üzüldüm.



“AĞZA GELMEYECEK LAFLAR, KÜFÜRLERE VARAN SÖYLEMLER, HER TÜRLÜ AHLAK DIŞI DAVRANIŞLAR, EDEP DIŞI…”

Başka bir nokta da şu, uzun süredir bazı çevreler, bazı siteler sosyal medyadan başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak dışı davranışlar, edep dışı…

“BUNUN KARŞISINDA DA SÜKUTU GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM”

Doğrusu bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında da sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bunları söyledikten sonra şunu söylemek isterim, ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi defalarca söyledim.

Ama tabi ki bütün birikimimi bilgimi tecrübemi bunları yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var.

Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş bala gelerek paylaştım yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim.

“ÜLKE KUTUPLAŞMANIN VE SEÇİMLERİN YORGUNLUĞU İÇERİSİNDE”

Şimdi baktığımızda ülke zaten yeteri kadar zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Onun için Türkiye’nin önüne bakması gerekir.

Türkiye’nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler sorunlar halkın ihtiyaçları var.

Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir.

“HÜKÜMETE YARDIMCI OLMAK GEREKİR”

Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Diğer sorunlara yardımcı olmak gerekir. Ve Türkiye’nin bütün bu zorlukları aşması, tarihinde ilk defa kaldığı tehlikeler var yurtdışından kaynaklanan bütün bunları aşmak için büyük bir birlik beraberlik içinde soğukkanlı biçimde hareket edilmesi lazım.

Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. Ama onun ötesinde birçok polemiklere sokmak için uğraşanlara da hiç ciddiye almam dikkate almam.