11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın cuma namazı sonrası son dönemlerde adının geçtiği konular hakkında açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti’ye adaylık konuşmasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik mesajlarına dikkat çekti.  Erdoğan, “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından CHP Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olmuştu. Deniz Baykal, “Abdullah Gül yüzde 49'un adayı olabilir.  Gül aday olursa değerlendirilmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’Lİ ELİTAŞ: GÜL BUNA NET BİR CEVAP VERMELİDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, dün A Haber’e yaptığı açıklamada, “Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Sayın Gül’ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir” diye konuşmuştu.