MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor.

Irak-İran sınırında meydana gelen depremde 400'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini belirten ve tablonun vahim olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türkiye depremzedelere yardım konusunda hazır olduğunu samimiyetle dile getirmiş ve adımları atmıştır. Komşu ülkelere başsağlığı dilekleri iletiyorum" dedi ve Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketlerini sıraladı.

Olası İstanbul depremine değinen ve "Depreme hazır olmalıyız ve mutlaka önlem almalıyız. Deprem değil tedbirsizlik ölümlere yol açmaktadır. Kentlerin yeniden inşası konusunda özen gösterilmeli" diyen Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Terörle mücadele korkusuzca ve kararlı bir şekilde hainleri hedef almaktadır... Askeri operasyonlar tavizsiz şekilde icra edilmektedir. Son terörist teslim alınıncaya kadar mücadeleden geri dönüş yoktur. 

İster ekonomik ister silahlı eylemlerle olsun doğrudan güvenliğimizi hedef alan kim olursa olsun kaybetmeye mahkumdur. Millet kenetlenmiş, kirli hesapları yerle bir etmek için ayağa kalkmıştır... Milliyetçi, ülkücü hareket olduktan sonra ne memleket ne millet batacaktır... 

CHP'YE ATATÜRK ÇIKIŞI

Yeterki kudretimizin farkında olalım, tarihimizden kuvvet alalım, milli şahsiyetlerimizle onur duyalım... Son günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te artan ilgiliden, yoğunlaşan sevgiden memnuniyet duyuyorum, devamını temenni ediyorum.

Aziz Atatürük'ün siyaset üstü kalması samimi fikrimdir. Atatürk kimsenin tekelinde değildir. Hele hele PKK, FETÖ yörüngesine giren CHP'nin, Atatürk'ün adını almaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır. Artık Atatürk hiç kimsenin siyaset dövüşünün konusu olmayacaktır.

Atatürk'e alaka yükseliyormuş, ne var bunda; olması gereken bu değil mi? Son zamanlarda herkes Atatürk demeye başlamış, ne güzel işte bunu polemik hadisesi yapmak hakiki mi? Yüzde 50+1 nelere kadirmiş, Atatürk konusu abartılıyormuş. Laf cambazlığını bırakın, közlenmiş düşmanlığı geçin, uçuk kaçık beyanları atınız... Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetidir..."

SEÇİM BARAJI

Geçen hafta seçim barajıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerin bilerek saptırıldığını söyleyen Bahçeli, "Bunlara hakikaten acıyorum" dedi ve şunları söyledi: 

"Farkındayım, çalıdan gül bitmez, cahile söz yetmez ama olsun doğru bildiklerimizi haykırmayı sürdüreceğiz. Yüzde 10 barajı ağır bir barajdır dedim. Buna itiraz eden çıkmamıştır. 12 Eylül'ün sonrasında yeniden siyasi yapılanma sürecinde yüzde 20-25 arasında il barajı, yüzde 10 ülke barajı oluşmuştur dedim, bu yok sayılır mı?..

12 Eylül sonrası inşa edilen barajla, Millyetçi Hareket Partisi ve Milli Selamet Partisi'nin silinmesi hedeflenmiştir. Barajın aşağıya çekilmemesi sonucunda, 1991'de olduğu gibi ittifaklarla bu barajın aşılması mümkün olmuştur. Artık bu kadar zorlamalar ve dayatmalarla, birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, istikrar ve normalleşme sürecine gelebilirz, bunun çalışması yapılmalıdır. Yüzde 5 mi 6 mı 7 mi olur yoksa 10 olarak mı kalır? Böyle mi devam etmeli, bunları görmek lazımdır. Özet olarak söylediklerim bunlardır. 

Bildik korodakiler saldırmaya, MHP'yi karalamaya başlamışlardır. Şunu herkes bilsin ki, MHP'nin baraj maraj sorunu asla yoktur. Aziz milleitmizin muazzam desteği bunun en açık göstergesidir. MHP selin önündeki kütük değil, bizzat selin ta kendisdir. Biz barajdan korktuğumz içind değil Türkiye'nin 16 Nisian halk oylamasından sonra değişen hükümet etme sistemiyle beraber ortaya çıkan siyasal zaruretten, üstelik bağımsız adaylar ve ittifaklarla barajın delinmesi nedeniyle düşüncelerimizi paylaştık... Seçim barajı cidid bir sorun, önemli bir adaletsizliktir... 

"YENİ SİSTEMİN TESİSİ İÇİN AK PARTİ'YLE YANYANA"

Şimdi beni iyi dinleyin! 15 Temmuz'dan bugüne süre gelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak ve siyasi duruşumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini 2019'da tam manasıyla tesis etme maksadıyla sonuna kadar birlikte ve yanyana mücadelemiz sürecektir. 

Türkiye'nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşması için, 15 Temmuz'dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynı şekilde devam edecektir. Türkiye'nin geleceği için, millet iradesiyle aynı hizada, kümede ve safta duracağız. Bu Milliyetçi Hareket Partisi'nin sözüdür. Bunun adına kim ne diyorsa desin, kendi bilecekleri iştir. 

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

- Suudi Arabistan'da sula durulmuyor. Beyrut ile Riyad arasındaki gerginlikler sürekli artıyor... Suudi Arabistan'da yaşananlar Körfez ülkelerini tedirgin ediyor. Bizim ilgi alanımız kimin kral olacağı değildir. Suudi Arabistan'ın küresel oyunlara alet olması esef vericidir... Ilımlı İslam projesine, aklı bir karış havada yeni yetme prensler mi taliptir?

- 'Dış politika evin içinde başlar, önce evin içi düzenli olmalı ki dış politika başarılı olsun' diyenler, evimiz hamdolsun düzenlidir. Aksini iddia edenler varsa, geçmişteki günahlarını affettirmek için özeleştiri yapacak cesareti göstermelidir. 

- IŞİD'in çekildiği bölgeleri PKK, YPG terör örgütü doldurmakta, bu kabul edilemez. 

- ABD samimiyse terör örgütlerinden elini ayağını çekmeli ardından FETÖ'nün ele başını eli kelepçeli uçakla göndermelidir. ABD PKK'ye silah vermeyi bıraksın, FETÖ'ye arka vermekten vazgeçsin.