Bakanlar Kurulu'nun Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tavsiye kararı doğrultusunda olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılması hususunu değerlendirdiklerini belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"19 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasını benimsemiş. Bu konuda hazırlanan tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanılığına gönderilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun yapacağı görüşmeler neticesi, vereceği kabul kararı üzerine olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır."    

"Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir"

Bozdağ, ABD'nin Suriye'de 'Sınır Güvenliği Gücü' kurma planına ilişkin, "Türk milleti ve Türkiye devletinin bekası söz konusu olduğu zaman, riskleri ortadan kaldırmak, tehditleri yok etmek gerektiğinde bunları tereddütsüz yapacaktır ve yapıyor da." ifadelerini kullandı. 

ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımlarına konusuna değinen Bozdağ, "Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir. Atılması gereken adımlar neyse Türkiye bunları atmakta kararlıdır. Türkiye, Türk milletinin ve Türkiye Devleti'nin bekası için atması gereken adımları atmak için kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti: 

"ABD yönetiminin Suriye'deki gelişmelerle ilgili bize söyledikleriyle arazide yaptıkları arasında çok büyük bir çelişki olduğunu ifade etmek isteriz. Tekrar çağrıda bulunuyoruz, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye verilen silahların toplanması, onların elinden alınması önemli. PYD/YPG'ye ABD'nin verdiği desteği derhal sonlandırması son derece önemlidir. Bölgede terör koridoru oluşturma çabalarından vazgeçilmesi ve terörist bir ordu oluşturulması gayretlerine destek verilmemesi gerekir."

Uyum yasaları

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında çıkarılacak uyum yasalarına ilişkin, "Öncelik ve sonralık sırasına baktığımızda da seçim nedeniyle seçim yasaları ve siyasi partiler yasalarının Anayasa'dan kaynaklı zorunluluk nedeniyle bir önceliği var. O nedenle Mahalli Seçimler ve diğer Seçim Kanunları, Siyasi Partiler Kanunu gibi kanunlardaki değişikliklerin, marttan önce parlamentodan geçmesi gerekiyor." diye konuştu.

Afrin operasyonu için 'ansızın' açıklaması

Bozdağ, “Afrin operasyonu ne zaman başlayacak” sorusuna “Terörist ordu kurulmasına mani olmak, ülkemizin güvenliğini korumak bakımından Türkiye Afrin ve diğer yerlerde Türkiye’nin söyledikleri yerinme getirilmediği müddetöçe kendi kararlarımızı hayata geçireceğiz. Ne zaman olacak? Ansızın. Bir gece ansızın gelebiliriz dedi Cumhurbaşkanı. Ne kadar sürecek nereye kadar gidecek ilgililer değerlendiriyor. Bir tarih vermek mümkün değil. Ne zaman olacağını söylemek doğru değil” karşılığını verdi.

Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçilmesi

Ana muhalefet partisi iktidar alternatifidir. CHP il kongresini yaptı. Bir il başkanı seçti. CHP gibi Türkiye'nin en eski partisinin İstanbul gibi bir ilinin başkanlığını devletine seri katil diyen yaklaşımlar ortaya koyan, milli değerler ile kavgası olan, sokak eylemcisi, marjinal zihniyete sahip birisini il başkanı seçilmiş olması çok manidardır.

CHP, devletine 'seri katil'diyen birini il başkanı yapamaz. CHP bunun bedelini sandıkta ödeyecektir.

CHP'ye tavsiyem... Bu hesabı Bağdat'a göndermesin. Sandığa kadar buna izin vermemeleri kendi menfaatlerine olur. Ama Türkiye'de ilk defa böyle bir il başkanı oldu. Biz de tepkimizi tavrımızı ortaya koyduk. Bundan sonrası onların bileceği iş.