Başbakan Binali Yıldırım, "Somali" konulu yüksek düzeyli konferansa katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Yıldırım İngiltere ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah yardımıyla ilgili olarak "PKK'nın DAEŞ'e karşı kullanılmasına karşıyız" diyen Yıldırım şunları söyledi:  " Türkiye'nin bu konudaki durumu çok nettir. Düşüncesinde herhangi bir kafa  karışıklığı yoktur. Nedir? Türkiye bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a  karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir  terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de  sizin başınıza bela olur. PKK'ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek  girişimleri bizim kabul etmemiz söz konusu değildir. Amerika Birleşik Devletleri  ve Türkiye, NATO'da önemli iki ortaktır. Dolayısıyla stratejik düzeydeki  ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında Amerika'nın bir tercih yapma cihetine  gitmesini düşünmüyoruz. Kaldı ki, son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye'nin hassasiyetlerinin azami ölçüde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. PKK'yı ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bilinmektedir. PKK'ya destek girişimlerini kabul etmemiz mümkün değil. İşin özeti şudur bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor" 

ATATÜRK'E HAKARETİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Atatürk'e yapılan hakaretle ilgili de konuşan Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kahramanları, bizim milli değerlerimizdir. Dolayısıyla bunlara yapılacak her türlü yakıştırmayı, yanlış sıfatları asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum. Hukuken yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları alacağız. Bu tartışmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.  

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İDDİASI
2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili soruya da "Beni benden çok düşünen var ama herkes işine baksın" diye yanıt verdi. Yıldırım şunları söyledi: "Ben geleceğe yönelik hiç hesap yapmadım bundan sonra da yapmam. Önümüzde yapacak bir işimiz var, genel başkanımızı seçeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Bizi erken terhis etme gayretleri olabilir, biz sorumluluk sahibiyim ve bunun en iyi şekilde yerine getirme gayretindeyiz."