Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin başkenti Washington'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, "Suriye ve Irak meseleleri ele alınacak. FETÖ ile ilgili hususlar kapsamlı şekilde dile getirilecek. Ayrıca PYD/YPG'ye ABD tarafından verilen destekleri konuşacağız" dedi.

ABD'nin 'güvence' açıklamasına da değinen Yıldırım, "ABD'nin 'güvence' açıklamasına karşı, Türk Büyükelçiliği de karşı açıklama yapmıştır. İki ülke arasında bazı tutuklamalar var. Her iki ülke de hukuk devleti, kurallar buna göre işliyor. Bu bakımdan güvence vermek hukuk devleti ilkelerine uymaz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ise şunları söyledi: "FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gülen olduğuna dair çok ciddi deliller var, iadesini istiyoruz. Ayrıca bazı vatandaşlarımız orada tutuklu. Onların yargılama süreçleri ile ilgili bazı soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz. Gülen'in iadesi için hazırlanan dosyalar artık odalara sığmaz. Haddinden fazla dosya gönderildi. Buna rağmen bir gelişme yoksa, başka bir şey vardır ardında"

Off-shore şirket iddiasına yanıt: Gizli bir iş yok

Başbakan Yıldırım, off-shore şirketleri olduğu yönündeki iddiaya ilişkin, "Bir gazete, şahsım ve ailem hakkında off-shore şirketlerim olduğuna dair haber yazdı. Ben mühendisim, hayatım boyunca denizcilik yaptım. Gemi işletmeciliği yaptım. Siyasete atılınca işlerimi oğullarıma devrettim. Siyasete başlarken, oğullarıma devletle iş yapmayın, devlet bankalarından kaynak kullanmayın dedim. Denizcilik küresel bir iş, dünyanın her yerinde iş yaparlar. Gizli bir iş yok. Bu yeni bir iddia değil. İzmir'de belediye başkanı adayı olduğum zaman da bunlar yapıldı. Aynı haberi yeni bir şey gibi tekrar servis ediyorlar. Çocuklarımın dokunulmazlığı yok, varsa bir şey her türlü soruşturma yapılabilir" açıklamasını yaptı.

AA