5 AYDA 1 MİLYON İŞ
TOBB’un 73. Genel Kurulu’na katılan Yıldırım, sözlerine işadamlarına teşekkür ederek başladı, Hain darbe girişiminden sonra işadamlarının ekonominin çarklarının durmasına izin vermediğini belirten Yıldırım, “İstihdam seferberliği çağrısına en yüksek düzeyde karşılık vererek gösterdiniz. 5 ay gibi kısa bir sürede 1 milyondan fazla işsize iş, aş sağladınız” dedi.

BÜYÜMEYE ODAKLANACAĞIZ
16 Nisan’da Türkiye bir halk oylaması yapıldığını, yönetim sisteminde bir değişikliğe gidildiğini belirten Yıldırım, “Hedefimiz ve amacımız, daima güçlü iktidar ve sürekli istikrardır. Bu süreç içinde iktidar partisi olarak 3. Olağanüstü Kongremizi gerçekleştirdik ve anayasa değişikliğine uygun olarak Cumhurbaşkanımızı, genel başkan olarak seçtik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni atılım dönemini başlatmış olduk. Bugünden sonra her anımızı dolu dolu geçirerek işimize bakacağız. Ülkenin kaybettiği zamanları telafi edeceğiz. Büyümeye odaklanacağız” dedi. TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÇALIŞMAK

İşadamlarından gelen önerileri her zaman dikkate aldıklarını vurgulayan Yıldırım, “Türkiye’nin geleceği çalışmak, yatırım yapmak, üretim yapmak, istihdam oluşturmak, pastayı büyütmek, ihracatı artırmak, artan refahın adilce paylaşımını sağlamaktır. Önceliğimiz budur, gideceğimiz yol da budur. İşçi ve işverenlerimizle bu vaziyete kenetlenmiş durumdayız. Unutmayalım ki ekonomimiz güçlendikçe demokrasimizde güçlenecek. Aramızdaki anlaşmazlıklar ortadan kalkacak” diye konuştu. Yeni dönemde gerçek anlamda reform dönemi olacağını söyleyen Yıldırım, “Yeni sistemin uyum yasalarını TBMM’den çıkaracağız” dedi.

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ
Meclis’e getirdikleri üretim sanayi paketi için de muhalefetten destek isteyen Yıldırım şöyle devam etti:

“Sanayicinin önünde bazı gereksiz mali yükler var, kesintiler var, bunları hep kaldırıyoruz. Mevzuat sadeleştiriliyor, yatırımcıların daha hızlı hareket etmesi sağlanıyor. Elektronik belge yönetim sistemi Temmuz ayı itibarıyla hayata geçmiş olacak. Sanayicilerimiz üzerindeki yükleri kaldırıyoruz. Planlı, sanayi alanlarında yer alan binalar için emlak vergilerini tamamen kaldırıyoruz. KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Yazılım sektörünü sanayi sektörü içine dahil ediyoruz. Birçok düzenleme Meclis’te, önümüzdeki hafta bunların görüşmeleri yapılacak.”

BİR DENESİNLER BAKALIM
Yıldırım, Rusya ile Türkiye arasında tarım alanında yaşanan sorunların geride kaldığını belirterek, “Turizmde kötü günler geride kaldı. Eski parlak günlere dönüş süreci yaşanıyor. Rusya ile ilişkilerimizi önceki gün yapılan anlaşmayla büyük oranla normalleştirmiş durumdayız. Bundan böyle artık yatırımcılarımız önünde hiçbir kısıtlama yoktur. Ayrıca tarım ürünlerinde domates hariç serbestleşme sağlanmıştır. Domatesle ilgili olarak ta kısıtlı olarak imkan ortaya konmuştur. Önümüzdeki süreçte onun da çaresini bulacağız. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirirlerse ne ala yetiştiremezlerse biz buradayız” dedi.


Rıza ÖZEL/Hürriyet