Anayasa Değişiklik Teklifi’nde 2. tur görüşmeleri başladı.  Genel Kurul’da 1. madde oylamasındaki bir fotoğraf dikkat çekti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün el ele ve gülüşerek oy kullanmaya giderken çekilmiş fotoğrafları Twitter’da büyük tepki topladı.  Sosyal medya hesabından birçok kullanıcı Levent Gök’e tepki gösterdi.

GÖK FOTOĞRAFIN HİKAYESİNİ ANLATTI
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, sosyal medyada olay olan, Anayasa oylamaları sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile şakalaşırken çekilmiş fotoğrafın hikayesini Sözcü’ye anlattı. Gök, “ben Sayın Bakan’ı açık oy kullanmaması konusunda uyardım. O da gelip benim elimi tuttu, ‘benim ne oy kullanacağımı bilmiyor musun” dedi” diye konuştu.

Gök, fotoğrafın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu oy vermek üzere kabine götürdükten hemen sonra çekildiğini anlattı. Yan kabinde de Adalet Bakanı Bozdağ’ın oy kullandığını söyleyen Gök, oyları kutuya atmaya giderken, Bozdağ’ı’ “açık oy kullanmaması konusunda uyardığını” söyledi.

Gök şöyle konuştu;
“Ben kendisine (Bekir Bozdağ) ‘sayın Bakan lütfen açık oy kullanmayın’ dedim. Kendisini ‘Açık oy kullanmak yanlış bir uygulama. Siz bir Bakan olarak böyle yaparsanız, herkes bu yanlışı yapar’ diye uyardım. Kendisi de bana dönüp, “Levent benim nasıl oy kullandığımı bilmiyor musun?’ dedi, o sırada da elimi tuttu. Tüm olay Genel Başkanımızın önünde oldu. Tam arkamda da Sayın Kılıçdaroğlu duruyordu” dedi.


Haber: Zeynep GÜRCANLI/SÖZCÜ