CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programında devlet eski bakanı ve hukukçu Önay Alpago ile hukukçu Mehmet Sarı arasında “darbenin siyasi ayağı” tartışması yaşandı.

“NASIL BİR ÜLKE BÖYLE?”

Alpago, FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle on binlerce kişinin ihraç edildiğine değinirken “FETÖ’yle resimleri var, onları öven konuşmaları var belediye başkanlarının… Bunlarla ilgili hiç bir işlem yapılmıyor. İnsanın isyan etmemesi de mümkün değil. Peki hiç mi siyasi ayak konusunda bu insanların kusuru yok? Nasıl bir ülke bu böyle?” dedi.

Araya giren Mehmet Sarı, “Ana muhalefet partisi genel başkanının ABD’de FETÖ’ye yakın bazı lobilerle toplantıları var” iddiasında bulundu.

Alpago ise “Ben başka bir şey söylüyorum” dedi. Mehmet Sarı “Başka değil. Kendi içinde hem ahlaki, hukuki ve siyasi ciddi sorular bunlar” dedi.

“SİYASİ AYAĞI ÜLKEYİ YÖNETENLERDE ARAYACAĞIZ”

Alpago ise “Ben kendi fikrimi söyleyeceğim” diye söz başlarken Mehmet Sarı bir kez daha araya girince Alpago, “Size ne. Kendi fikrimi söyleyeceğim” karşılığını verdi.

Mehmet Sarı “Hangi milletvekili gidip orada gazeteyi savunduysa siyasi ayağı orada arayacaksınız” dedi. Alpago da “Siyasi ayağı ülkeyi yönetenlerde arayacağız” karşılığını verdi.

YAŞ KARARLARINA KILIÇDAROĞLU MU İMZA ATTI?

“Siyasi ayak muhalefet midir?” diyen hukukçu Alpago,”Kararı kim veriyor? YAŞ kararlarına Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu girdi imza verdi? Bu kadar kamu görevlisini atarken altında Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu imzası vardı? Bu kadar rektör atarken Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu imzası var? Yapmayın Allah aşkına. Görev yapmış ve hala da görev yapan bakanların FETÖ demeyin, ‘Fethullah Gülen Hocaefendi’ diyen konuşmaları var. ‘Ne istediler de vermediler’ diyen Cumhurbaşkanımız var. ‘Aldatıldım’ diyen Cumhurbaşkanımız var. Bütün kabahat muhalefette değil mi?” ifadelerini kullandı.