Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arınç burada bir görüşme gerçekleştirdi. Girişte gazetecilere davet üzerine geldiğini açıklayan Arınç, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KENDİ İSTEĞİMLE AKTİF SİYASETE VEDA ETTİM, MİLLETVEKİLLİĞİNDEN BAŞLAYACAK DEĞİLİM"

AK Parti’den milletvekili adayı olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Arınç, “Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Ne 7 Haziran’da ne 1 Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben aktif siyasi hayatımda meclis başkanlığına kadar, başbakan yardımcılığına kadar, 20 yıl süren milletvekilliğine kadar her kademesinde bulundum. Kendi irademle isteyerek ve bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak durumda değilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Sorunuzun cevabı, bunu hiç düşünmüyorum, bu teklif edilmiş bir konuda değil, üzerinde durulacak bir konu da değil. Aktif siyasi hatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyasi hayat dışında bu ülke yapılacak çok önemli hizmetler ve görevlerin olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

"HER KONUYU GÖRÜŞTÜK"

Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya Bülent Arınç, "Her konuyu görüştük, açıklama yapmak istemiyorum" şeklinde cevap verdi.

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre, Erdoğan'ın resmi programında Arınç ile görüşme yoktu. Azerbaycan'dan gelecek mevkidaşını karşılayacaktı. Ankara'da, AK Parti'de ağabey olarak değerlendirilen bir siyaset adamı olan Arınç, 'yeniden aday olacak mı?' sorusu sorulmaya başladı.

Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in aktardığına göre, Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor. 

Erdoğan, Davutoğlu ve Gül arasındaki görüşmeye dair bilgisi olmadığını söylemişti. 

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK sonrası yaptığı açıklamada, "Benim böyle bir görüşmeden haberim yok, MKYK'da konuşulmadı" dedi.