Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık dilekçesi hazırlandı ve çarşamba günü saat 18.00'e kadar vekillerin imzasına açıldı.

AK PARTİ, ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ İÇİN SEÇİM KILAVUZUNU YAYIMLADI

AK Parti'nin milletvekili aday adayları için hazırladığı kılavuz yayımlandı. Aday adaylarından tartışmalardan uzak durması ve güler yüzlü olması istendi. Kullanılacak dokümanların ise estetik düzey ve algılanabilirliğinin yüksek olması gerekiyor.

AK Parti resmi internet adresinde, milletvekili aday adayları için hazırladığı "24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Aday Adaylığı Süreci İçin Seçim Kılavuzu"nu yayımladı. Kılavuzda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da yer aldı. Erdoğan, sürecin başarıyla tamamlanması için milletvekili aday adaylarının uyması gereken bazı kuralların bulunduğunu belirterek, "Bu kuralların başında; AK Parti kurumsal kimliğinin muhafaza edilmesi gelmektedir. AK Parti kurumsal kimliğine, parti programına, parti tüzüğüne ve Siyasal Partiler Kanunu'na aykırı davranışlar karşısında, partimiz taviz vermeyecek ve sorumluluk kabul etmeyecektir" dedi.

Kılavuzda, aday adaylarının çalışmalarında dikkat edeceği hususlar, AK Parti'nin kurumsal sembolleri ve bu sembollerin afiş ve internetteki kullanım biçimlerine yer verildi. Kılavuzda iletişim konusunda, aday adaylarının güler yüzlü olması ve tartışmalara girmemesinin önemli olduğu belirtilirken, tokalaşma, sarılma ve göz teması gibi fiziksel temasa önem vermenin gerekliliği vurgulandı.

Kılavuza göre kampanya sürecinde kullanılacak bütün dokümanlar, renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu, estetik düzey ve algılanabilirliğinin ise yüksek olması gerekiyor.