CHP’nin avukatı Atilla Kart, Hürriyet’e şunları söyledi:

“Danıştay’a ek dilekçeyle, gerekçelerimizi daha da somutlaştıran, dayanaklı hale getiren örnek kararlar sunduk. Dilekçemiz de UYAP kaydına girdi. Kayıtlardan dosyanın ilk inceleme yönünden tetkik hâkimliğine gönderildiğini görüyoruz. YSK 11-12 günlük süreden söz etmişti. Danıştay da önümüzdeki çarşamba veya perşembe günü bu değerlendirmeyi yapacaktır diye beklenti içindeyiz. YSK’nın, Danıştay’ın beklenmesi talebimizi reddetmesi ise hukuk tanımaz, ısrarla acun bir yaklaşımın içinde olduğunu göstermesi açısından kayda değerdir. YSK seçimlerin güvenliğini toplumun vicdanındaki kabul gereğini gözardı ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kurumu olmaktan ziyade adeta siyasi iktidarın bir organı gibi hareket eder hale gelmiştir. Bu süreç parti devleti anlayışının geldiği bir noktadır. Dramatik bir gelişme, kaygıyla izliyoruz.”

YSK bir yandan da itirazları inceliyor. Seçim takvimine göre 16 Nisan’daki referanduma dönük itiraz ve şikâyetlerle ilgili süreç 26 Nisan’da sona erecek. Danıştay’ın sürpriz bir karar vermemesi halinde YSK bu sürenin sonuna kadar bekleyeceği için kesin sonuçların 27 ya da 28 Nisan’da ilan edilmesi bekleniyor. 

YSK’DAN 2. RET

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) CHP’nin, “Kesin sonuçlarının ilanı için Danıştay’daki davayı bekle” talebini dün oy birliğiyle reddetti. CHP’nin avukatı Atilla Kart, halk oylaması sonuçlarına yönelik itirazlara ilişkin hukuki aşamalar sonuçlanıncaya kadar, YSK’nın sonuçları kesinleştirmesi işleminin yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’da geçen hafta dava açmıştı. Kart, aynı taleple YSK’ya da başvurmuştu. Kart’ın başvurusunu değerlendiren YSK, CHP’nin talebini reddetti.


Oya ARMUTÇU-Rifat BAŞARAN/Hürriyet