Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Konuşmasından satır başları;

Dün yapılan seçimde TBMM Başkanlığı'na getirilen İsmail Kahraman'ı tebrik ediyorum. Kasım 2019 seçimlerine kadar TBMM önünde çok yoğun ve çok önemli bir gündem vardır. Bu iki yıllık dönemi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. 

Teşkilatımızı güçlendirmiş olan önümüzdeki seçimlere gireceğimize inanıyorum. İl kongrelerimiz adeta birbirleriyle yarış halinde muhteşemlerdi. Rabbim bunları sahada da bütünüyle, ev ev, kapı kapı dolaşmak suretiyle devamını bizlere nasip etsin diyorum. Şu ana yakaladığımız performansı arazide de ortaya koyacağız. AK Parti milletin partisi olarak doğmuştur. Hizmet etme şerefine naif olduğumuz davanın şerefi bize kendi şahsi hesaplarımız peşinden koşma imkanı tanımıyor.

Kimse bizi milletvekili, belediye başkanı olmamız için zorlamadı, biz bunu milletimiz için istedik. Birileri ellerini ovuşturarak acaba AK Parti iktidarı nasıı zayıf düşer beklentisi içinde olabilir. Bizim için her seçim sadece güven tazeleme değil, onunla birlikte yeni bir yol açma, yeni bir vites yükseltmektir. Meseleye sadece parti mesele olarak bakanlar AK Parti'yi de Türkiye'yi de anlamıyor demektir. 

Aynı tezgahı ABD'de kurdular 

17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular. Birileri hala FETÖ'nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır. Aynı çevreler hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala tiyatro, kontrollü darbe diyebiliyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir.

NATO'daki skandal fotoğraf

Bunların NATO'da yaşanan şahsım ve Atatürk'le ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebilecek ümidine kapılmıştık ama 3 gün sonra gerçek tıynetleri ortaya çıktı. Bugün ülkemizi ne kadar sıkıntıya sokan hadise varsa ya FETÖ ya PKK ya da bunlar gibi kifayetsiz muhtelifler var. Biz FETÖ'yü söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt anavatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor. Biz gerçek düşmanlarımızla baş ederiz, bize asıl can atıcı darbeler düşmanlarımızdan değil, onlarla hareket eden zahirde bizimle gibi duran alçaklardan geliyor. 

Meşhur sözdür: Ağaca balta vurmuşlar sapı bendendir demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde bir şekilde ülkemizle bağlantılı çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Kızıl elmamız ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmektir. 

Soçi'de Rusya ve İran ile üçlü zirve gerçekleştireceğiz. Rusya ile kurduğumuz yakın ilişkiden elde ettiğimiz gelişmeler oldukça önemli. Merkezi Irak yönetimi ile de uzun zaman olmadığı kadar müspet duruma gelmiş durumdayız. Kuzey Irak hayati yanlışa sapmamış olsaydı, onlarla da güzel ilişkimizi sürdürüyor olacaktık. Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeler aslında bizim en rahat işbirliği yapacağımız yerler olmasına karşın bir süredir ırkçılığın, yabancı düşmanlığının pençesine düşmüş durumdalardır. 

Amerika'nın bölgemizde izlediği politikanın yanlışlığı konusundaki endişemizi her defasında paylaşıyoruz. DEAŞ'ı temizlediğinizi söylüyordunuz, hala silah yüklü TIR'lar niçin Suriye'ye geliyor. Hala bu niye devam ediyor. Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye karşı yapıyorsunuz, niçin yapıyorsunuz? Dert başka. Neyin ne olduğunuz biliyoruz, ona göre de adımlarımızı atacağız. Kimse bu senaryolar karşısında Türkiye'nin eli kolu bağlı oturmasını bekleyemez. DEAŞ'ın aslında ne kadar kof bir yapı olduğunu dünyaya gösteren Türkiye olmuştur. 

Esed rejimi hala yerli yerinde durmaktadır. Öyleyse bunca acı neden yaşanmıştır. Bu ölenler kimdir? Bunun üzerinde durmayacak mıyız? Demek ki mesele terör değildir, demek ki mesele demokrasinin getirilmesi değildir. 

Türkiye'yi küçümseyenlere, tehdit edenlere mesajımız şudur: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bugüne kadar ellerindeki tüm imkanları kullandılar ama bizim bu 4 güçlü temelimize zarar veremediler. Biz 80 milyonu tek millet olarak gördük.