İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

- Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var.

- Ben sayın Macron'un daveti üzerine icra ettiğim bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

- Biz 1. Dünya Savaşı sırasında sadece Çanakkale Cephesi'nde on binlerce evladını toprağa vermiş bir milletiz. Türk milleti olarak barışın ve bağımsızlığın kıymetini çok iyi biliyoruz.

- Sayın Trump ile kısa bir süre önce telefon görüşmesi yaptık. Fransa'da da fırsat bulabilirsek inşallah görüşme imkanını yakalarız dedik. Şimdi Paris'e gidince arkadaşlarımız karşılıklı olarak görüşecekler. Fırsat tesis etmeye çalışacağız. Bu fırsat çerçevesinde ikili bir görüşmeyi de yapacağız.

- Suudi Arabistan, Amerika, Almanlar, Fransızlar, İngilizler hepsi konuşmaları dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok. Kesinlikle bu 15'in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir? Bunu onlar biliyor.

- Ve Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturmak suretiyle bunu meydana çıkarmayı başarır. Sen bizim başsavcımızı oraya çağırıp ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. Burada ne görüşeceksen görüşürsün. Konsolosluğa da gittin. Ama ipe un sermeye gerek yok.

- Ben hukukçu değilim. Bir ekonomistim ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu işin başka izahı olamaz. Bu 15 kişi niçin geldi? Burada ne işleri var? Bu 15 kişi ayrı programla ayrı grup, pazartesi akşamı salı günü ayrı bir program, plan ve bu arada operasyon.

- Mühimmatın süresinin dolması gibi bir durum yok sadece topla ilgili teknik ekip çalışıyor. Savunma Bakanım ekibiyle orada, teknik ekip orada bu işi çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz.