Av. Özcan, Ege’deki Basın organlarına açıklamalarda bulunarak; Başkanlık yaptığı dönemlerde, İzmir Barosu’nu uluslararası arenada tanınır hale getirerek, Selanik, Filibe Barolarıyla kadına şiddet ve çocuk istismarı gibi toplumsal yara halindeki sorunların çözümü konusunda  işbirliği yaptıklarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyini ilk defa ziyaret eden Baro olarak, Avrupa’da girişimlerde bulunduklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Özcan, seçilmesi durumunda halkın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak hedeflerini şu şekilde anlattı: ‘’ İzmir Barosu Başkanlığı yaptığım dönemdeki felsefemle, İzmir duruşumla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla kol kola, kaynaşarak, siyasi görüşlerine bakmaksızın her kesimin Belediye Başkanı olarak görev yapacağım.

İzmir’i, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan Batı Yüzü olarak, uluslararası arenada tanınır kent yapacağım. Selanik, Üsküp, Filibe, Budapeşte gibi Balkan şehirleriyle kardeş şehir olmasını sağlayacağım. İzmir’i Balkan’larla kucaklaştıracağım. Balkan’lardaki siyaseti ve yaşam koşullarını çok iyi bilen ve  yurtdışı ilişkileri güçlü bir Başkan olarak, İzmir için avantaj sağlayacağım.Balkan ülkelerindeki komşu şehirlerle, İzmir’in kardeş şehir olmasını sağlayarak bunu Türkiye geneline yaymak gerekir. Balkanlar dışında, Almanya ve İngiltere’de de kardeş şehirler bulacağız. Uluslararası bir kent olarak, fuar başkenti olacak. Sadece belirli günlerde değil, senenin her yılına fuarcılığı yayarak, ticaret ve turizm şehri yaparak önünü açabiliriz. Avrupa’daki şehircilik anlayışını İzmir vasıtasıyla ülkemize getirip yaymamız gerekir kanaatindeyim.

Köyde doğmuş, çiftçi bir ailenin evladı olarak,öğrencilik dönemlerimde yaz aylarında çifçilik yaptım. Memleket ziyaretlerimde halen çiftçilik yaparım.Üretimin ne olduğunu çok iyi biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesinin şu an uyguladığı programları arttırarak devam ettireceğiz. İzmir Bölgesinde hayvancılığı geliştireceğiz

Ege’nin verimli topraklarının olduğu bu bölgeyi, çok iyi şekilde değerlendirmek lazım. Üretimin Türiye ekonomisi için önemı gözardı edilemez. Trafik ve hava kirliliğini ortadan kaldıracak projeleri hayata geçireceğiz. Yaşanabilir bir kent olması için, gece gündüz çalışan, halk arasında dolaşarak sorunları saptayan, makam odasına kendini kapatmayan bir Belediye Başkanı olacağım.”

Av. Aydın Özcan, Chp için Özcan farkının, Parti üst Yetkilileri tarafından, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 2011 Yunanistan ziyareti esnasında daha iyi anlaşıldığının altını da çizdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Yunanistan’da o zaman ziyaret edilen yerleri, günümüzde Cumhurbaşkanı ve diğer muhalefet liderlerinin henüz ziyaret edemediğini ifade etti. Özcan sözlerine, “ Parti üst kademeleri Balkan’larla iyi ilişkilerimize yakından tanık oldu. Bu da Aydın Özcan farkını, bölgeyi iyi bildiğinin farkını ortaya koymaktadır “ değerlendirmeleriyle devam etti.

Av. Özcan Büyükşehir  Belediye Başkan A. Adayı olmasında yatan en önemli etken olarak da “Halktan, esnaftan, tabandan gelen talep üzerine aday oldum. Mücadeleci bir yapım var. Hiçbir makam bana teslim edilmedi, bütün görevlere mücadele ederek geldim. Siyasetten hiçbir zaman nemalanmadım. Vatandaşlarımın beklentilerine yanıt vermek, İzmir’e hizmet etmet için aday oldum. Siyasi görüşleri ne olursa olsun,bütün vatandaşların Belediye Başkanı olacağım.’’ dedi.

AYDIN ÖZCAN KİMDİR?

1968 Yunanistan Dedeağaç doğumlu. İlkokulu Batı Trakya Türk Azınlık Okulu olan Kösemesçit Köyü Azınlık okulunda okudu. Orta öğretimini Karabağlar Cumhuriyet Lisesinde yatılı öğrenci olarak tamamladı. 

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ne başladı, 1991 yılında mezun oldu. 

Avukatlık stajını Bursa Barosu'nda tamamladı.1993 yılından bu yana İzmir Barosu'na kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

Bunun yanında 2018 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Vergi Hukuku ve Uygulamaları alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İzmir Rumeli ve Balkan Dernekleri Kurucu Platform Başkanlığı yapan Aydın Özcan, 2002-2015 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür.Balkan dernekleri ile birlikte Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında Turizm ve Ticareti geliştirecek birçok  ortak  etkinlik yapmıştır.

2008-2010 döneminde İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Aynı yıllar arasında İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu başkanlıkları ve İzmir Barosu CMK Komisyonu Üyeliği görevlerinde hizmet vermiştir.

2014-2016 ve 2016-2018 dönemlerinde iki dönem İzmir Barosu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Yunanistan Selanik, Bulgaristan Filibe baroları ile kardeş baro protokolleri, Kadın ve Çocuk hakları konusunda ortak paneller gerçekleştirilmesine, İzmir barosu olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ziyaretlerini 50 kişilik avukat meslektaş grubu ile gerçekleştirilmesine öncülük yapmıştır. Fransa Strasburg Baro Başkanlığı barosu ile İzmir Barosu Başkanlığı arasında kardeş baro görüşmelerini başlatmıştır.

Çok iyi derecede Yunanca bilmektedir. 

Evli ve iki çocuk babasıdır.