“FETÖ ile yurtdışındaki mücadelenin sonucunda FETÖ üyelerine artık ‘Schengen bölgesinden çıkmayın’ talimatı verildi. Afrika’da da bazı ülkelerde ‘dışarı çıkmayın’ denildi. Yani FETÖ’yü hangi ülkelerin Avrupa’da, Schengen bölgesinde koruduğu ve Afrika’da hangi ülkeleri üs olarak seçtiğini açıkça görüyoruz. Belli başlı Avrupa ülkeleri. Afrika’da da yine 4-5 tane ülke var. Bu ülkeleri kendilerine mesken tutmuşlardır. 

CİDDİ TEMİZLİK YAPILDI
Bakanlığımızda ciddi bir temizlik yapıldı. Aşağı yukarı hem konsolosluk ihtisas memurlarımızın hem de meslek memurlarımızın yüzde 25’i bakanlıktan uzaklaştırıldı. Geri dönme oranına baktığımızda bakanlığımızın hata yapmadığını, bize gelen bilgi ve belgeleri iyi değerlendirdiğini görüyoruz. En son yine birkaç gün önce bir misyonumuzdan bir FETÖ’ye iltisaklı olduğunu düşündüğümüz bir memurun da yine kaçtığını gördük ki onunla ilgili henüz bir yasal işlem yoktu.” 

KADININ ADI YOK
Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında Dışişleri bürokratları arasında sadece iki kadın yöneticinin bulunmasına muhalefet, “Dışişleri’nde kadının adı yok” eleştirisini getirdi. Çavuşoğlu da bakanlıktaki üst düzey kadın yönetici sayısının fazla olduğunu savunarak, “Ama yeni müsteşarımız herhalde davet etmemiş, suçlu müsteşar” diye espriyle yanıt verdi. Çavuşoğlu, liyakata önem verdiklerini vurguladı ve bakanlıkta en çok terfi alanların kadınlar olduğunu da bildirdi. 

Haber: Turan YILMAZ/Hürriyet