Kanal D Haber’e konuşan Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldığı açılışlarla ilgili olarak, “Hakkımızı iade etti. Partimle aidiyetimi kesmişlerdi, şu an partiyle olan aidiyetimiz de kuruldu. ‘Afyon’daki toplantıya da geleceksiniz, partinin kurucusu olarak da partide her zaman söz sahibi olacaksınız’ dediler. Buna teşekkür ettim, Sayın Cumhurbaşkanımıza da” dedi. Twitter hesabındaki “sabit” tweetini kaldırmasıyla ilgili olarak da Arınç, “İstifa etti ve danışmanlarım da bunu kaldırmış olmalılar. Ama yarın bir gün bir başkası için bu tekrar gündeme gelebilir, bir Japon atasözüyle bu olay karşısındaki tavrımızı belli ederiz. Bugün artık bu mesele bitmiştir gözüyle bakıyorum” ifadesini kullandı.

GİTTİ, GİDECEKTİ ZATEN

Gökçek’in istifası sorulan Arınç şunları söyledi:

“O bana siyaseten zarar vermek istedi ama ben siyaseten daha da güçlendim, ben sabrettim ve kazandım. 2009’dan itibaren ben Melih Gökçek’in adaylığına karşı çıktım. 2014’te çok daha fazla karşı çıktım. Sayın Gökçek tekrar aday gösterildi ve ben kendisine oy verdim. O gitti, gidecekti zaten. Melih Gökçek hiçbir zaman benim can düşmanım olmadı, kan davalım değildir. Aramızda bir siyasi tartışma yaşadık ve bunun sonuçlarını ben de gördüm o da gördü. Benim istifamı istiyor, beni FETÖ’cülükle suçluyor... Tabi dünyam yıkıldı. Çocuklarım çok büyük acı çektiler, onlarla helalleşsin ben bir şey istemiyorum.”

HAKKIMIZI İADE ETTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte katıldığı açılışlarla ilgili olarak da Bülent Arınç, "Hakkımızı iade etti. Partimle aidiyetimi kesmişlerdi, şu an partiyle olan aidiyetimiz de kuruldu.. 'Afyon'daki toplantıya da geleceksiniz, partinin kurucusu olarak da partide her zaman söz sahibi olacaksınız' dediler. Buna teşekkür ettim, Sayın Cumhurbaşkanımıza da. Aktif siyaset yapmamak üzerine bir kararım var. Şartlar ne getirir ne götürür farklı bir teklif olursa da ben bu kararımı onlara iletirim, sonra verilecek karar ne olur onu da birlikte görürüz" dedi.