İl Başkanı Zülfikar Gürcan, herkesi ve her kesimi kucaklayan bir parti olduklarını; Esenkaya’nın Ak Parti’nin duruşunu ve çizgisini gördükten sonra kendi yanlarında yer alma kararı almış olabileceğini söyledi. Esenkaya ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nın 31 Ocak’taki 5’inci Olağan İl Kongresi’nde yeni başkan seçilen Avukat Zülfikar Gürcan’ın yönetim kurulu listesinde yer alan Avukat Muzaffer Esenkaya, parti içinde tartışmalara neden oldu. Avukat Muzaffer Esenkaya’nın Manisa’da 2013 yılı Haziran ayındaki Gezi eylemi sırasında bir fotoğrafıyla birlikte "Gezi Parkı için direniş. Manisa’dan sonra İzmir’de de direnişe destek olduk? Şimdi de şerefine Tayyip? RAKIma dokunamazsın, gücün yetmez ki" paylaşımı Ak Parti tabanında tepki çekti. Bunun üzerine Esenkaya, sosyal medya üzerindeki hesabını dondurdu. Esenkaya, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

"BİZ HERKESİ VE HER KESİMİ KUCAKLAYAN BİR PARTİYİZ"

Muzaffer Esenkaya’yı listesine alan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, "Kendisinin rakısına dokunan yok ki zaten. Biz kimsenin rakısına dokunmadık zaten. Kendisi CHP zihniyetli bir arkadaştır. Manisa’nın tanınmış ailelerindendir. Partimiz hak ve özgürlüklere değer veren bir partidir. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz. Bunun için bizim için bir sıkıntı yok. Kimsenin hiçbir şeyini dokunmuyoruz. Daha önce bu şekilde bir paylaşımda bulunmuş olabilir. Ancak daha sonra AK Parti’nin duruşunu ve çizgisini gördükten sonra arkadaşımız bizim yanımızda olma kararı vermiş olabilir. Biz herkesi ve her kesimi kucaklayan bir partiyiz. Biz zaten bu arkadaşımızı CHP tabanlı olduğunu bilerek aldık. Bize içki içen de içmeyen de oy veriyor. Biz Türkiye partisiyiz" diye konuştu.