Türkiye erken seçime kilitlendi.

Gözler partilerin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili adaylarına çevrildi.

Milletvekili adayı olmak için ilk istifa CHP’den geldi.

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin Meclis Başkanvekili Dr. Dt. Emre Çakır, CHP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Çakır yaptığı açıklamada CHP’de aldığı görevleri saydı ve şunları kaydetti:

“Bu süreçte aktif olarak 2007 yılındaki seçimlerde Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı, 2009 seçimlerinde CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, 2011 seçimlerinde il il gezerek ‘Sandık ve Propaganda Eğitimleri’ veren Parti İçi Eğitim Uzmanı, 2014 Yerel Seçimlerinde kendim Çankaya’dan Belediye Meclis Üyesi Adayı, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi ve 10 Nisan 2017 referandumunda da Çankaya Belediyesi Meclis Başkanvekili olarak elimden geldiği, dilimin döndüğünce kesintisiz çalıştım.”

“HÜKÜMETİN İSTANBUL’U BAŞKENT YAPMA GAYRETİ…”

Açıklamasında “Artık bu gidişata bir ‘Dur!’ demek için daha yüksek seslere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” diyen Çakır şu ifadeleri kullandı:

“Öte yandan önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Mevcut hükümetin, 2023 hedefleri doğrultusunda İstanbul’u başkent yapma gayreti, Ankara’nın son yıllarda üvey evlat muamelesi görmesine sebep olmuştur. Bir yandan Ankara, TBMM’de kendi evlatları tarafından temsil edilememesinin sıkıntısını yaşarken, bir yandan da hükümetin söz konusu hedefi çerçevesinde önemli kurum ve kuruluşların bir bir İstanbul’a taşınmasıyla adeta çöküntüye sürüklenmiştir.

Tüm bu olumsuzluklara karşı, ancak ciddi bir mücadele kararlılığıyla durabiliriz.

Bu mücadele kararlılığını, yapılacak olan 24 Haziran 2018 seçimlerinde daha da yukarıya çıkartıp Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ankara Milletvekili Adayı olarak devam ettirmek ve kazandığımız seçimlerden sonra ‘Yaşasın Demokrasi!’ diye Yüce Meclis’te daha yüksek sesle bağırabilmek amacıyla Çankaya Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum.”