CHP'li Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce özetle şöyle konuştu:  "Unutmayınız ki bir lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. ‘Ben aday değilim ama adayı ben belirlerim, orayla görüşürüm burayla görüşürüm’ demek benimle seçim kazanılmaz demektir. Bu anlayış bile değişimin, dönüşümün ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Partimizi lütfen yormayın, ülkemizi yormayın, olağan kurultay diyerek değişim taleplerini zamana yayarak kapatmaya çalışmayın.

Bunu zamanında yapmazsanız, zamana yayarsanız, zamanı yöneten değil zamanın yönettiği kişi olursunuz. Siyasetin dilini ve söylemini, düşünme biçimini hep birlikte değiştirmeliyiz. Bazı renklerimizi daha kalın çizmeliyiz. Bazı renklerimizi uzlaşma için silikleştirmeliyiz. Artık kurultay kazanmak yetmiyor. 25’i 30 yaparım demek yetmiyor. 

İnce daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce "Olağan kurultay süreci devam ederse aday olacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Burası adaylık açıklama toplantısı değil. Ben partimin cumhuriyetin durumunu anlatmak istedim. Benim elimde olağan kurultay takvimi yoktur. Siz de var mı? Bu olağanüstü kurultay talebini kapatmak için ortaya atılmıştır. Burası adaylık açıklama yeri değil. Onlar sonraki işler. Ben hiç iddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyum?"


Hürriyet