Oylamaya 500 milletvekili katıldı, 4 oy geçersiz sayıldı. İşte adayların aydıkları oy sayıları:
AK Parti adayı İsmail Kahraman: 260

AK Parti adayı Tamer Dağlı: 38

CHP adayı Zekeriya Temizel: 113

MHP adayı Celal Adan: 40

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 6

HDP adayı Selma Irmak: 39

AK PARTİ'DE YEDEK ADAY
AK Parti'de Adana Milletvekili Tamer Dağlı, asıl adayın sağlığıyla ilgili beklenmeyen bir gelişme olasılığına karşı 'yedek' aday gösterildi. Kulislerde, Meclis yönetimi ve parti grup yönetiminde değişim bekleyen bazı AK Parti milletvekillerinin ilk iki turda tepki oylarını Dağlı’ya yönlendirme olasılığına karşı vekillerin uyarıldığı konuşuluyordu. Adana Milletvekili Tamer Dağlı’nın da görüştüğü arkadaşlarına, “Jest için bile olsa ilk turlarda bana oy vermeyin” dediği belirtiliyordu. Yedek adaylıkta Dağlı’nın adının alfabetik olarak seçildiği öğrenildi. Meclis albümünde 01 plakalı Adana’nın sırasında AB Bakanı Ömer Çelik’in ardından soyadına göre ikinci sırada Dağlı yer alıyor. Bakan aday gösterilemediğinden görev Dağlı’ya verildi.

3. TURDA 276 ARANACAK
Başkanlık seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının 3’te 2’si (367), üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak.Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. 315 oyu olan AK Parti’nin üçüncü turda Kahraman’ı seçmesi bekleniyor.

Parlamentoda 316 sandalyesi bulunan AK Parti’de mevcut Meclis Başkanı Kahraman, “tarafsızlık” ilkesi nedeniyle oy kullanamıyor.

Hürriyet