24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'inde (TBMM) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesiyle gündeme gelen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, İYİ Parti'den istifa ederek MHP'ye geçti. Bahçeli, partiye davet ettiği Arkaz'ın üyeliğini dün bizzat imzalayarak onayladı.

Bahçeli'nin makamındaki görüşmenin ardından Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'ya açıklamada bulunan Arkaz, "Bahçeli'nin davetini şerefle kabul ettiğini" belirterek, "Devlet Bahçeli, adı gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde, devletin her kademesinde yer almış ismi gibi devlet adamıdır. Bizler de onun evladıyız. Genel başkan davet etti. Genel başkanın her türlü daveti benim için emir ve şereftir" dedi.

'ABARTILACAK BİR ŞEY DEĞİLDİ'

MHP'nin ve Ülkü Ocakları'nın her biriminde çalıştığını kaydeden Arkaz, 7 sülalesinin ülkücü olduğuna da vurgu yaparak, ideallerine ve ilkelerine bağlı bir insan olduğunu ileri sürdü. MHP'de olmaktan gurur duyduğunu açıklayan Arkaz, "Ülkücünün yeri MHP'dir" diye konuştu. Arkaz, "Ülkücünün yeri MHP 'dir dediniz. Neden öncesinde İYİ Parti'ye geçtiniz?" sorusuna yanıt vermekten kaçınırken, "Özellikle Bahçeli'nin elini öptükten sonra İYİ Parti içinde mutsuz olduğunuza mı inandınız?" sorusunu ise "Burada, MHP'de olmaktan çok mutluyum, gurur duyuyorum" sözleriyle yanıtladı.

Meclis'teki yemin töreninde Bahçeli'nin elini öptüğü için "Akşener'den tepki alıp almadığına" yönelik olarak da Arkaz, "Genel başkandan tepki almadım. Devlet Bey ağabeyimiz, büyüğümüzdür. Parti içinde çok üzerinde durdular. Çok abarttılar. Abartılacak bir hareket değil. Türk'ün töresinde büyüğe saygı esastır" ifadesini kullandı.